Віце-президент з регіонального розвитку Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура 31 січня вчергове зустрівся з політичним аташе Японії Хірано Такаші,з яким познайомився під час зустрічі в Київській міській державній адміністрації. Тернопільський підприємець запропонував включити Тернопіль в перелік міст, де будуть висаджені саджанці сакури.

До розмови в посольстві приєднався другий секретар Посольства Японії в Украіні Ікута Ясухіро, який відповідає за цю акцію, що відбудеться в рамках року культури Японії в Україні.

«Повідомляю, що у посольстві Японії прийнято рішення включити Тернопіль до переліку міст, де відбудеться ця акція. Завдяки цьому в Тернополі з’явиться алея сакур!

З цього приводу поспілкувався з міським головою Сергієм Надалом, який вже дав вказівку підготувати якнайкраще місце для висадження сакур. За попередньою домовленістю цим місцем може стати Острів закоханих поблизу Тернопільського ставу. Я вже собі уявляю, як на набережній зацвітуть сакури», – розповів Тарас Демкура.

Також під час зустрічі в посольстві мова йшла і про те, щоб цього року наші земляки могли краще ознайомитися з багатою культурою Японіїю Ми запропонували представникам дипломатичної місії організувати виставки і презентації не тільки в Києві, але і в регіонах.

Тарас Демкура попросив передати Послу Японії запрошення взяти участь в економічних форумах, які відбудуться в травні в Тернополі та в Сумах. Ці заходи організовуються за допомогою плідної співпраці обласних адміністрацій, обласних та міських рад, а також Міжнародної торгової палати ICC Ukraine.

«Цвітіння сакури у нашому місті сприятиме розвитку туризму, адже бажаючі помилуватися красою природи охоче подорожують, забезпечуючи собі щонайменше тиждень естетичної насолоди. Ритуал споглядання квіток, прогулянка між квітучих дерев та вживання спеціального бенто на природі називається Ханамі. Дуже цінуються передостанні дні цвітіння, коли дерева ще рясно вкриті квітками, але пелюстки вже легко відділяються і літають навколо з вітерцем, що часто порівнюється з сніговою хуртовиною. Заради цього в Японії була навіть створена спеціальна служба повідомлення, яка за допомогою радіо то телебачення інформує, де і коли почалося цвітіння, скільки днів триває та чи спостерігається вже опадання», – додав Тарас Демкура.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: