Візит делегації Тернопільщини на економічний форум «Україна-Європа»

Опубліковано:
1 Лютого, 2017

У складі делегації Міжнародної торгової палати віце-президент з регіонального розвитку цього престижного світового об’єднання Тарас Демкура взяв участь у Х Міжнародному економічному форумі «Європа-Україна», який відбувся нещодавно в місті Жешув (Польща). У цьому заході взяли участь понад 600 представників більшості країн Європи. Багаточисельною була і делегація України. Тернопільщина також була гідно представлена відомими людьми краю. До її складу увійшли голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна та голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук. Презентаційний стенд з інформаційними матеріалами забезпечив відділ туризму ОДА, за що члени делегації щиро вдячні Назару Яворському та Ростиславу Яцківу.

Під час форуму проведено понад 40 панельних дискусій на економічні, бізнесові, соціальні та геополітичні теми.

Зазначимо, що захід розпочався з презентації Тернопільської області, яку блискуче здійснив голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук. Переповнені зали свідчили про велику зацікавленість всіх присутніх у співпраці з Україною.

«Такі форуми – це чудова площадка для вивчення кращих європейських практик та досвіду, а також можливість для налагодження ділових і партнерських відносин. Ми провели десятки перемовин щодо співпраці у різних галузях.

Разом з головою ОДА Степаном Барною та головою обласної ради Віктором Овчаруком поспілкувалися з керівниками польських кластерів та індустріальних парків про польський досвід впровадження інновацій та участі в грантових програмах. Користуючись нагодою, запросили представників Польщі на економічний форум, який відбудеться в Тернополі в кінці травня цього року.

У зв’язку з цим хочу подякувати Борису Тарасюку за гідну позицію, яку він висловив під час політичної панелі», – зазначив Тарас Демкура.

Він також висловив подяку заступнику адміністрації Президента Дмитру Шимківу за професійний та компетентний виступ. Під час форуму Тарас Демкура подарував альбом «Таїна Пінзеля» маршалку Підкарпатського воєводства Владиславу Ортилю. Таким чином тернопільський підприємець і громадський діяч продовжує популяризувати культурну спадщину нашого краю.

Зазначимо, що вже не вперше на такий форум приїжджає делегація з міста Суми, яку очолює генеральний директор заводу «Горобина», віце-президент Міжнародної торгової палати з цифрової економіки Володимир Демура разом із заступником міського голови Сум. Сумський регіон на подібних заходах представляє продукцію свого регіону, яка користується великим попитом.

«Продуктивним було спілкування з Послом України в Польщі Андрієм Дещицею, Послом Польщі в Україні Яном Пєкло, Почесним Консулом України в Польщі Бартоломеєм Бабушкою, головою УСПП Анатолієм Кінахом, Послом Литви в Україні Маріусом Януконісом, заступником бізнес-омбудесмена Ярославом Грегірчаком, колишнім Послом Німеччини в Україні Дітмаром Студеманом, народним депутатом України Михайлом Довбенко та іншими.

Цього року від Міжнародної торгової палати буде організовано багато цікавих бізнесових площадок для налагодження бізнесових контактів з ринками Європи, Японії, Ірану, ПАР, Аргентини, Персидської затоки і не тільки», – додав Тарас Демкура.

Усіх бажаючих Міжнародна торгова палата запрошує до співпраці – www.icc-ternopil.org ;www.iccua.org, tdemkura@gmail.com

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: