Родина Демкур сприяє розвитку економічної грамотності школярів

Опубліковано:
17 Січня, 2017

Другий рік поспіль родина тернопільських підприємців і меценатів – Тараса та Ірини Демкур – опікується та тісно співпрацює з Тернопільською школою-інтернатом для дітей з вадами слуху. Нещодавно, 11 січня, вони побували на педагогічній раді у цьому навчальному закладі. Родина Демкур подарувала школі 50 комплектів «Азбуки споживача», яку вони видали ще 12 років тому. Зазначимо, що навчання економічної грамотності у дітей є актуальною темою і сьогодні.

«Рівно 12 років тому ми подарували першокласникам школи №4 таку азбуку. Діти, які тоді були в першому класі, зараз вже випускники, але загальновідомо, якщо з дитячих років не закласти потрібні знання та навички, то потім пізно вчити чомусь дуже необхідному! Як педагога, мене хвилює те, що в освітянській галузі все дуже повільно змінюється. Але ж від цього залежить майбутнє наших дітей і онуків. На разі, у нас є вже готовий матеріал, який можна подавати у школі і вчити майбутніх громадян країн бути економічного грамотними», – зазначив Тарас Демкура.

Родина меценатів також подарувала кожному класові мотиваційно-цільові картки «Містер Лідер». Цей проект для мотивування молоді втілений Демкурами разом з Володимиром Вороновим. Картки спрямовані на розвиток лідерських рис у дітей. Вчителі або батьки можуть відволікти дітей від новомодних гаджетів, поговорити про те, чому важливо бути чесним, відповідальним, дисциплінованим, пізнавати свою індивідуальність, як досягати успіху. До речі, всі ці матеріали можна побачити в етногалереї «Спадок», що в ТВЦ «Атріум» в Тернополі або звернутися за телефоном 0506097605.

«У 1986 році, коли я працював вчителем фізичного виховання, ми створили перший кооператив «Здоров’я», де всі бажаючі вчителі фізичного виховання вели уроки фізкультури в дитячих садках. Ідея настільки сподобалася батькам і дітям, що ми тоді охопили всі дошкільні заклади Тернополя. Результат був надзвичайний – з дітьми займалися справжні фахівці. Ми проводили повноцінні уроки для дошкільнят з розминкою, під час якої були задіяні всі групи м’язів, діти вміли грати у волейбол, баскетбол, робили всі гімнастичні вправи. Коли ці діти попадали до нас в школи, то ми бачили разючу різницю між тими, які не отримали такої підготовки. Наш керівник Бейба виїхав до Німеччини і через деякий час нам надіслали статтю, яка була опублікована в одній з центральних німецьких газеті, де було написано, що вихідець з України Бейба створив дитячі групи здоров’я в Німеччині і що цей досвід буде впроваджено по всій країні! Так ми тоді здійснили першу євроінтеграцію», – наголосив Тарас Демкура.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: