11 депутатів-добровольців з Тернопільщини захищають Україну

Опубліковано:
20 Березня, 2015

4 депутати Тернопільської обласної ради та 9 депутатів районних рад зголосилися піти добровольцями у ряди збройних підрозділів, які беруть участь у захисті територіальної цілісності, суверенітету на Сході держави.

 

У серпні 2014 року вирушив у зону проведення АТО депутат Тернопільської обласної ради Андрій Русенко. Двоє депутатів обласної ради Володимир Стаюра  та Олег Федик зараз перебувають на службі в батальйоні МВС «Січ». У лютому пішов добровольцем у спецбатальйон МВС «Тернопіль» Володимир Болєщук.

Окрім того:

 

—    у серпні 2014 року пішов добровольцем в 128 гірсько-піхотну бригаду Збройних сил України тодішній депутат Тернопільської обласної ради Тарас Пастух;

 

—    у лютому 2015 року пішов добровольцем і зараз навчається на артилериста на Яворівському полігоні Мініоборони екс-голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда.

 

З серпня 2014 року несуть службу в 6-му мотопіхотному батальйоні (колишній «Збруч») 128 бригади депутати Заліщицької районної ради Орест Винницький і Степан Навольський та депутат Козівської районної ради Степан Шкарабан. Зараз їхня військова частина базується під Маріуполем. Депутат Козівської районної ради Степан Яцишин з травня 2014 року — в 54-му окремому розвідувальному батальйоні ЗСУ. Депутат Підгаєцької  районної ради Степан Цяпа з січня 2015 року пішов добровольцем в ДУК «Правий сектор», депутат Ланівецької районної ради Василь Теслюк – в батальйон «Січ», депутат Гусятинської районної ради Павло Богоніс з березня 2015 року – в добровольчому батальйоні «Айдар».

 

Пішли в лави Збройних сил України та проходять військовий вишкіл депутат Козівської районної ради Андрій Гноєвий та депутат Тернопільської районної ради Степан Недошитко.

 

Білівський сільський голова Чортківського району Володимир Шматько  у серпні 2014 пішов добровольцем у 128 гірсько-піхотну бригаду, яка захищала Дебальцево, Кошляківський сільський голова Підволочиського району Василь Берекета з серпня 2014 року – у 26-ій артилерійській бригаді. У ході нової хвилі мобілізації прийняли рішення піти добровольцями селищні голови Підволочиська і Товстого Віталій Дацко та Роман Демкович.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #депутат, #доброволець, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: