З храму в Тернополі вкрали ікони та престольні хрести

04.04.2015 08:00   Джерело: Доба
Опубліковано : Тарас Савчук

Три ікони та два престольні хрести зникли серед білого дня з каплички, що на території храму Різдва Христового у центрі Тернополя. Причетними до крадіжки виявилися двоє жителів Львівщини.


Що невідомі торгують церковною атрибутикою, дільничного інспектора міської міліції повідомив житель Тернополя. Зі слів чоловіка, товар йому запропонували двоє нетверезих безхатьків. За два хрести та три ікони просили п’ятдесят гривень.

 

Тернополянин, збагнувши, що атрибутика може бути краденою, заплатив торговцям гроші, забрав товар і про випадок поінформував дільничного.

 

Міліціонери оперативно відреагували на повідомлення і вже за декілька хвилин двоє уродженців Львівщини давали свідчення у  відділі міліції.Повідомляють на сайті УМВС в Тернопільській області.

 

Заради ще однієї пляшки спиртного вони готові були поцупити будь-що, а тут, зайшовши на територію церкви, побачили відчинену капличку. От і потягнули, що було.

 

Зі слів настоятеля храму, викрадені ікони та хрести – пожертви прихожан. Чи мають вони історичну цінність – буде встановлено під час мистецтвознавчої експертизи.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Доба  

Коментарі