Яка музика подобається хлопцям з тернопільської "Тріоди"?

12.03.2015 09:21   Джерело: Вільне життя
Опубліковано : Олег Жак

Тернопільщина — пісенний край, де кожна місцина має свій музичний колорит. Тут народилося чимало відомих сьогодні співаків та музикантів, серед яких — гурт «Тріода». Нагадаю, що хлопці стали суперфіналістами телепроекту «Х-Фактор». До перемоги їм не вистачило одного кроку.

 

Нині учасники колективу Олександр Алексєєв, Андрій Гамбаль та Володимир Рибак активно концертують, працюють над авторськими піснями, зустрічаються із шанувальниками. Попри щільний графік Андрій Гамбаль люб’язно погодився поговорити й зі мною на найголовнішу тему в житті «Тріоди» — на тему музики.

 

— Андрію, яку музику слухає «Тріода»?

— Ми виросли на материнській пісні. Що мама співала, те й слухали. Завжди вечорами, коли вимикали світло, вона брала баян — і ми співали. Пізніше на наші музичні уподобання вплинула освіта, дала нам можливість глибше пізнати світ музики. Тож дякуємо тим людям, котрі вклали в нас частинку своєї душі й навчили любити музику.

 

— Яка музика, на вашу думку, вічна?

— Нині її дуже багато, різної, і вона доступна завдяки соціальним мережам. Люди мають можливість слухати те, що їм хочеться. На жаль, сучасна молодь залежить від медіаінформаторів, які здебільшого транслюють російськомовний продукт. От люди й беруть, що їм подають. І це проблема нашої країни, бо в пісні, в рідній мові, в культурі захований цінний скарб — любов до свого, рідного.

Народна пісня — вічна музика. В ній — історія і культура поколінь. Із пісні можна довідатися про побут, війни, обряди, кохання. Кожен народ має свій мелодичний лад, ритм, через який можна дізнатися, з якого краю та чи інша пісня. Вічна музика — та, яку любить і пам’ятає народ.

 

 Хто кумири вашого гурту?

— Це Джош Гробан, Андреа Бочеллі, Луї Армстронг, Френк Сінатра, групи IL Divo, Scorpions, Queen, The Beatles, та інші.

 

— Кого з вітчизняних артистів слухаєте?

— З дитинства захоплювалися творчістю Назарія Яремчука, Павла Дворського, Василя Зінкевича, Софії Ротару, Миколи Мозгового, Оксани Білозір. Це ті корифеї, на творчості яких ми вчилися співати. Дуже шкодуємо за покійним Андрієм Кузьменком. Він знав, як бути артистом, умів це робити, робив це так, як хотіла його душа. Ще ми любимо «Океан Ельзи», Mad Heads, «ТІК», «Гайдамаки», Віктора Павліка, Олександра Пономарьова, Руслану, Тіну Кароль, Павла Доскоча, Аркадія Войтюка та інших.

 

…Андрій Гамбаль може говорити про музику вічно. Як і слухати її. Так само його товариші. З цього інтерв’ю ми дізналися про них більше, адже побутує вислів «Скажи, яку музику ти слухаєш, — і я скажу, хто ти». Правдивість цього твердження перевірили свого часу британські вчені й довели, що музика повною мірою віддзеркалює внутрішній світ людини.

 

Христина ЛУЦИК,

слухачка школи молодого журналіста при «ВЖ плюс».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Вільне життя  

Коментарі