У владі ЛНР сваряться за контроль над контрабандою

У самопроголошеній ЛНР голова сепаратистів Ігор Плотницький та міністр Ігор Корнет сваряться через контроль потоку контрабанди на тимчасово окупованих територіях

23.09.2016 00:42   Джерело: За матеріалами Інтернет-видань
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Про це повідомляє координатор групи "Інформаційний опір", нардеп від фракції "Народний фронт" Дмитро Тимчук.

 

"Посилюється протистояння між "главою ЛНР" Плотницьким і "міністром внутрішніх справ ЛНР" Корнетом. Загострення відбувається на тлі боротьби за контроль контрабандних потоків із РФ. Плотницький віддав наказ "прикордонникам" і "митникам" ЛНР не випускати Корнета за межі ЛНР у разі, якщо "глава МВС ЛНР" захоче покинути окуповану територію", - пише він.

 

На так званому кордоні між ДНР і ЛНР знову почали функціонувати "митні пости", встановлені на головних дорогах. Там працюють представники "МДБ", "фінансової поліції" і "митниці" бойовиків, що контролюють переміщення товарів між "республіками" і виконують фіскальні функції. Це призводить до невдоволення серед представників малого бізнесу, які змушені платити додаткові "податки і збори" за переміщення товарів.

 

Нагадаємо, Луганщину бойовики окупували понад два роки тому. 27 квітня 2014-го невідомі озброєні люди захопили СБУ та проголосили Луганську народну республіку. На територіях, що зараз під контролем бойовиків, до війни проживали 1,57 млн осіб. Внаслідок бойових дій їх поменшало більш ніж на чверть.

 

У травні так звану ЛНР очолив Ігор Плотницький. Він брав участь у викраденні та перевезенні в Росію українського нардепа Надії Савченко, яка на той час пішла добровольцем у батальйон "Айдар".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: За матеріалами Інтернет-видань  

Коментарі