У дарунок церкві – вишита ікона

16.06.2016 19:54   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ірина Мадзій

Відома майстриня, художник-графік і вишивальниця Тетяна Окальська із Борщева зробила нещодавно вагомий подарунок для собору Борщівської ікони Божої Матері. Мисткиня вишила образ Пресвятої Богородиці, який подарувала настоятелю храму о. Івану Яворському.

 

Спочатку, розповіла Тетяна, почала вишивати для себе копію чудотворної Борщівської ікони Божої Матері, а згодом прийшла думка зробити такий подарунок і для собору, прихожанкою якого вона і її родина  є уже багато років.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорна ручка, аркуш і руїна фортеці — ось і все, що треба мисткині, аби вразити світ своїм талантом

 

Жителі міста знають Тетяну Окальську як дуже творчу і талановиту людину. Вона – художник-графік, організувала не одну персональну виставку, брала участь у багатьох колективних вернісажах. Роботи Тетяни знаходяться у приватних колекціях як в    Україні, так і за кордоном.

 

Останніми роками мисткиня вишиває ікони. І тут їй немає рівних, адже кожна робота – то справжній витвір мистецтва. Декілька років тому Тетяна вишила портрети Святійшого Патріарха Київської і всієї Руси-України Філарета і Високопреосвященнійшого Нестора, Архієпископа Тернопільського, Кременецького і Бучацького, які вручив їм особисто о. Іван Яворський.

 

ВСІ СТАТТІ ІРИНИ МАДЗІЙ

 

Вишитий образ Богородиці постав на чільному місці у храмі. Настоятель собору о. І. Яворський наголошує, що така жертовність є виявом високої християнської моралі Тетяни Окальської.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі