У Борщеві пройшов шаховий турнір, присвячений пам’яті волонтера Володимира Яворського (Фото)

02.06.2016 11:23   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ірина Мадзій

Черговий,  вже традиційний для нашого міста  шаховий турнір до Дня Героїв, цього року був присвячений світлій пам`яті свободівця Володимира Яворського - активного громадського та політичного діяча, волонтера, який раптово пішов із життя 13 травня 2016 року. Організатором турніру виступила ГО Борщівський шаховий клуб «Королівська фортеця», Борщівська районна організація ВО «Свобода». Активно підтримали любителів настільної гри  голова Тернопільської федерації шахів Богдан Чубак та заступник голови районної ради Андрій Русенко. Цього року за першість у міжобласному турнірі приїхали позмагатися представники шахових клубів Чернівців, Тернополя, Кам`янця-Подільського, Бучача, Зборова, Снятина, Козови, Заліщиків, Чемирівців.

 

Під час відкриття турніру Андрій Русенко наголосив на важливості розвитку шахового спорту для розвитку інтелектуального потенціалу нації. Слово для привітання надали також дочці Володимира Яворського Христині Яворській, котра відзначила, що будучи депутатом міської ради, батько підтримав програму розвитку шахового спорту та добився її фінансового наповнення, а також подякувала учасникам турніру та побажала цікавої й результативної гри. 

 

Слово для привітання мали також Богдан Чубак, секретар міської ради Галина Ковбель, ветеран шахового спорту Яків Кубей та директор школи Іван Крохмалюк. Хвилиною мовчання вшанували память полеглих Михайла Григоришина, Петра Андруника, Петра Приведи, Володимира Яворського та всіх, хто віддав життя боротьбі за Україну. 

 

Майже шість годин тривала напружена, але чесна боротьба. За результатами гри перше місце здобула команда з Чернівців (34 очки). Команда з Борщева виборола друга місце (25,5 очок), а бронза дісталася команді з Козови (23,5 очок). В особистому заліку перше місце здобув Гапляк Сергій з Чернівців, друге - Мазурчак Богдан з Борщева, третє - Кордубан Валерій, також чернівчанин. Григорій Мітенко і Вадим Ковтун вибороли відповідно 4-те і 5-те місця.   

 

Головним суддею змагань був голова шахового клубу Ігор Багрій у суддівстві якому допомагав  Михайло Іванів.

 

Усі переможці були нагороджені грамотами, кубками та грошовими преміями. Окремою нагородою було відзначено наймолодшого учасника турніру Сашка Довгалюка з Кам`янця-Подільського – чемпіона України у віковій категорії до 8 років.

 

Загалом, учасники відзначили високий рівень проведення турніру та залишились задоволеними його результатами.

 

Слід відзначити, що турнір пройшов завдяки підтримці голови фракції «Свобода» у районній раді Андрія Данилевича. Хотілося б також відмітити цікаву і змістовну гру борщівця, юного шахіста, учня 6 класу Влада Василькевича, який виступав за нашу борщівську команду.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі