Тернопільщина: Чи має «мер» гелікоптер?

20.03.2015 11:00   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ірина Мадзій

Бо таке враження, що він не їздить по розбитих борщівських дорогах, а літає над ними. 

 

Та навіть якби і наш Башняк літав, то все одно б ями бачив, бо їх і сліпий би побачив у темну ніч! Не знаю, чи має Башняк вертольота, але от пересічні жителі Борщева, водії, які щодня долають терни доріг, ті ями добре відчувають.

 

Дванадцять років править Іван Башняк Борщевом. А що змінилося з того часу?

Сьогодні ми покажемо нашому мерові справжнє лице його міста, в якому він живе. І ви це можете побачити з фото.

 

 

Найперше – це дорога біля дитсадка «Лісова казка» . У дощову погоду ями тут заливає водою, і мамам доводиться брати малюків на руки, щоб їх минути. Далі на фото – дорога з центру міста до дитсадка. Ось такими дебрями діти щодня чалапають до закладу.

 

 

А ось це фото, яке ви бачите, -  то не просто центр міста з історичними будівлями. За часів правління Башняка він став центром забудови для своїх, «прібліжонних» з оточення міської ради.  Подивіться уважно  на той курник-халабуду під костелом. Як думаєте: прикрашає він наш Борщів? А чи взагалі можна будувати щось подібне у центрі міста? Ви собі уявляєте таке чудо-юдо , скажімо, посеред Берліна чи Праги, чи Кракова? Ні? А ми ще хочемо до Європи!

 

 

Йдемо далі. Ось наш православний Собор, поблизу – пам,ятник Героям Небесної Сотні. А що попереду? Який краєвид відкривається у Борщеві для тих, хто вперше приїздить до міста зі сторони Заліщиків і Чернівців? Відповідь на  фото. Башняк любить говорити про кризу, але напевне то в нього криза в голові, бо не розуміє громада міста, чому не можна ті ями на роздоріжжі залатати раз і назавжди? Поруч – готель, ресторан і дорога на Верхняківці. У дощову погоду тут справжня Венеція. Може мер гондолу має, а не вертоліт? А де то весла? Чи він гребе руками???

 

Коли знайома листоноша побачила мене з фотоапаратом і почула для чого я роблю цей фотозвіт, то сказала мені, що у них в Верхняківцях дороги кращі ніж в Борщеві. Люди, які чекали на автобус на зупинці і почули нашу розмову про Башняка і результати його «роботи» підійшли і радили взятися за цю тему жорстко. Шкода, пане Башняк, що я не можу написати того, що я там про вас почула. Якими тільки епітетами там вас не називали! Тому не буду вживати у дописі ненормативну лексику. Отак вас любить ваш електорат, пане Башняк! Люди обступили мене зі всіх боків і вказували місця, де можна ще зробити більш красномовніші фото.

 

 

Ще групу людей я зустріла на вулиці, яка веде вниз до дитячого табору «Лісова пісня», які порадили мені понюхати повітря біля недіючих очисних споруд. Дивіться фото. Ось так виглядає заплава до Нічлави! Я зателефонувала до колишнього головного лікаря санепідемстанції Віктора Третьяченка, який багато років очолював заклада і був депутатом багатох скликань на різних рівнях.

 

 - У 2008 році держава виділила 6 мільйонів на завершення побудови очисних, але ті гроші колишня влада – і міська і района – проспали, - розповыв мены Выктор Третяченко. – Там потрібно було завершити проектну документацію, але оскільки її не було, то у 2010 році ці гроші віддали Ланівцям на якісь там потреби. Коли у Тернополі на колегії я почув цю новину, мені стало недобре. Потім я озвучив це і в районі на сесії, де були присутні керівники усіх рівнів, депутати і мер Башняк там був. І що ви думаєте – всі опустили голови і ніхто навіть слова не сказав!

 

Підтвердженням цьому є витяг із публікації із сайту ZIK ще за 2005 рік. Ось посилання http://zik.ua/ua/news/2005/09/21/19679. А ось повна версія:

 

«У райцентрі Борщів на Тернопільщині побудують очисні споруди, вартістю 10 млн грн

 

Очисні споруди побудують у райцентрі Борщів на Тернопільщині, – повідомив 21 вересня Західну інформаційну корпорацію начальник управління житлово-комунального господарства Тернопільської ОДА Богдан Скорик. «Зроблено це буде, – запевнив він, – не у якійсь віддаленій перспективі, а найближчим часом, тому що у 2006 році Борщів відзначатиме своє 550-річчя і побудова очисних споруд буде найліпшим подарунком до ювілею міста».

 

Уже розпочато підготовчі роботи з проектування каналізаційного колектора і очисних споруд. Проект, який розробляють кримські проектанти, має бути готовий до середини листопада 2005 року.

Орієнтовна вартість побудови очисних споруд становить приблизно 10 мільйонів гривень.»

 

А ось ще одне посилання http://zz.te.ua/v-riky-na-ternopilschyni-schodoby-vylyvayut-tonny-nechystot/comment-page-1/ вже менш оптимістичне за 25 червня 2014 року. То пресс-конференція колишнього голови ОДА Олега Сиротюка , де наводиться інформація про Борщів «Борщівський район: очисні споруди….у Борщові зруйновані і продані».

 

 

І наостанок даємо фото хатинки мера Башняка. Не ображайтеся пане Башняк, але ви – публічна особа, держслужбовець, кажете, що любите закон і порядок. Відзвітуйте перед громадою – за які гроші ви збудували цю трьохповерхову віллу? За зарплату мера? А яка вона в вас? Ви хочете, щоб підприємці міста жили по закону і пресуєте їх роботу не даючи вільно дихати, а для вас закон що, неписаний? Ви виганяєте мене, журналіста обласної газети, жінку зі свого задрипаного мерського кабінету бо я в емоціях вам доводжу свою думку? І кажете, що я не знаю закону, бо мені бачте, треба вивчити години прийому до ВАС, шанованого мера. А я посміла зайти в неприйомний час. А коли я висловила вам все, що про вас думаю, сказала правду в очі, ви… викликали мені наряд міліції!!!  Правда потім втекли як пес, а я думала що напишу репортаж з обез,янніка, куди мене здав мер!

 

А ви забули як йшли на вибори і плакали переді мною, просили мало не на колінах допомогти вам робити газету, готувати передвиборчі стітті? Забули? Як ніхто в місті з журналістів навіть в ваш бік дивитись не захотів бо всім соромно було писати про такого як ви. І тільки я змилувалася, хоч ви мені ще за це не заплатили! Та гроші – дурниця. Головне – совість. А у вас її немає, якщо смієте виганяти того, хто вас колись добряче виручив. Бог вам судя, пане Башняк! Я сказала все що думала вам про вас у вашому задрипаному кабінеті і більше для мене ви не існуєте.

 

 Порадив мені вас виктнути з голови і наш земляк, заслужений працівник культури України, профессор, «Почесний громадянин міста Борщева» (це ви йому це звання дали!) Петро Андрійчук, якому я розповіла, якої ви думки про нього поза очі. Розкажу і тут. Коли ми готували звернення від працівників культури про вашу підтримку як кандидата, я порадила вам підписати в перших Петра Андрійчука. Адже вас з ним єднає давня дружба. І, пригадую, ми разом їздили до нього на 50-річний ювілей.  На що ви мені із здивованим поглядом і великими очима відповіли : «Та ви що? Хто такий Андрійчук? Нам треба відомих людей!». Ось у цьому вся ваша ница суть. Як же ж так, адже він за вас їздив агітувати?

 

 

Ось такого мера маємо, люди. Чи є в нас така сила, яка б могла перевірити законність його діянь? Чи ми живем на Марсі? І чи в нас далі не діють закони? Судідь самі і висновки робіть. Ганьба Башняку!

 

 

На цьому фото: "Пан Башняк каже мені: "Піщла геть звідси, хамка! Ти не знаєш законів! До мене треба заходити в прийомні дні, графік - у мене на дверях! Іди вивчи його!"

 

Далі буде. Продовження з відео та фото читайте у наступних публікаціях. Матеріалу є предостатньо!

                                                                           

Ірина Мадзій,

власний кореспондент обласної газети «Вільне життя плюс» по Борщівському, Чортківському і Заліщицькому районах, член Національної Спілки журналістів України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі