Тернопільські школи «загубили» 40 тис грн

20.04.2015 19:07   Джерело: Без Табу
Опубліковано : Тарас Савчук

Заради безпеки та контролю відвідуваності для деяких навчальних закладів Тернополя виділили чималі кошти для встановлення системи «Smarsy». На даному етапі куди поділися гроші невідомо.

 

Сьогодні представники творчого молодіжного об’єднання «Нівроку» та коаліція громадських організацій «Своє!» повідомили про результати моніторингу у загальноосвітніх школах пов’язаних із системою «Smarsy».

 

Моніторинг проводився протягом лютого-березня 2015 року. Школи, яким надали кошти для встановлення цієї системи, повинні були відзвітувати на що саме потратили 40 тисяч гривень.

 

Навчальні заклади у свою чергу запити проігнорували. Хоч якусь відповідь представники громади отримали лише від Галицького коледжу та Міської ради. Експерти ТМО «Нівроку» повідомили, що запити, які вони відправили директорам шкіл, ігнорували, а інформацію куди потратили кошти приховують.

 

За їхніми  словами, Тернопільська міська рада намагається перекласти із себе відповідальність та «запудрити мізки» експертам шляхом надання зайвих та безкорисних документів.

 

Попередньо організатори провели перевірку у школах з цими системами. Встановили, що зайти і вийти сторонні особи в навчальний заклад можуть без усіляких проблем.

 

- В будь-яку зі шкіл, де встановлена ця система я зайшов без всяких перешкод. Не маючи карточки, спокійно проходжу.  Ніхто не запитав, хто я, що я несу і куди я йду. Як ця система може захистити учнів від терактів, я не знаю, - говорить Олександр Добровський голова ГО «Нівроку».

 

На круглий стіл, який відбувся сьогодні запросили директорів шкіл та представників міської ради. Ніхто із запрошених на неї не появився.

 

Наступними діями організацій буде подання заяв до суду на школи, які ігнорують відправленні попередньо запити. А саме, школи № 3, 4, 7, 9, 15, 18, 24, 28.

 

Відповідно до ч. 2, 3 статті 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення: порушення закону «Про доступ до публічної інформації», (ненадання відповіді на запит на інформацію, неправомірна відмова в наданні інформації, несвоєчасне або неповне надання інформації, надання недостовірної інформації) на посадових осіб накладається штраф у розмірі від 25 до 50 тисяч гривень.

 

Повторне вчинення будь-якого з вищезгаданих правопорушень тягне за собою накладання штрафу від 60 до 80 тисяч гривень або громадські роботи.

 

Оксана Ботюк


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Без Табу  

Коментарі