Порт Раковець на Дністрі - неймовірний відпочинок для любителів сплавів

07.07.2015 10:14   Джерело: Галицький кореспондент
Опубліковано : Новини Тернопільщини

4 липня, відбулося урочисте відкриття першого порту, який уже приймає подорожувальників на плотах, байдарках з можливістю кемпінгу на березі.

 

Порт «Раковець» розташований в однойменному селі, що на Городенківщині. Вся необхідна інфраструктура там є безкоштовною, а мальовничі краєвиди Дністровського каньйону роблять порт універсальним.

 

«За день на Дністрі може сплавлятися близько 300 людей, – розповідає Володимир Мазур,  керівник туроператора «П’ята стихія». – Порт створений, щоб мандрівники на плотах отримали всі потрібні умови. Це той варіант, коли навіть в екстремальній подорожі все одно є доступ до комфорту. Вздовж Дністра немає жодної стоянки, а всі намагання Тернопільської та Івано-Франківської ОДА облаштувати ці стоянки були марними: виділяли державні кошти, але вже протягом року місцеве населення «розтягувало» ті стоянки і вони ставали не придатними. Тому ми вирішили створити якісну інфраструктуру, аби збільшити туристичну привабливість Дністровського каньйону. Ми пропонуємо кемпінг із ночівлею, душову кімнату, ресторан. Прийматимемо не тільки людей, які сплавляються на плотах, а й тих, які готові завітати до нас на кемпінг і просто відпочити на мальовничому березі річки».

 

Порт «Раковець» діятиме з квітня по листопад. У найближчих планах – створення системи портів на Дністрі.

 

Цікаво, що порт «Раковець» уже діяв і раніше, однак лише для обслуговування корабля «Юрій», який, до слова, є унікальним. Це плаваючий готель-ресторан, що рухається за допомогою гребного колеса. Аналогів такого судна немає не тільки в Україні, але й у світі. На кораблі застосовані найновіші технології, а винахідником є український інженер Юрій Шпіцер.

 

«Це наша запатентована модель, яка пройшла реєстр судноплавства.Там є дві палуби, 10 спальних місць, wi-fi та інші вигоди», – каже керівник туроператора.

 

На кораблі «Юрій» можна вирушити в Дністер-круїз.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Галицький кореспондент  

Коментарі