Медики ПДМШ надали допомогу 9000-му пацієнту на сході країни

16.10.2016 09:23   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

90-річна мешканка Новоайдарського району Луганської області стала 9000-ним пацієнтом, який отримав допомогу від лікарів Першогодобровольчого мобільного шпиталю (ПДМШ) ім. Миколи Пирогова з часу його першої ротації на Сході України (кінець 2014 року, - ред.)


Віра Олександрівна Дехтярьова переживає вже другу війну: у 1941 році вона копала окопи під час Другої світової, а тепер стала внутрішньо переміщеною особою: довелося покинути свій дім у Сніжному на Донеччині через російську агресію. Пані Віра прийшла на прийом до фельдшерсько-акушерського пункту села Дмитрівка, коли там на планово-консультативному виїзді перебувала бригада лікарів мобільного шпиталю; терапевт    Галина Клямар, фтизіатр Віктор Бойко,  дерматовенеролог Дмитро Вернигор (головний лікар ПДМШ),  невропатолог Ганна Сухомлин та заступниця головлікаря шпиталю Таміла Данилевська. Також постійно у цьому ФАПі під час 19 ротації працює молода фельдшер з Полтавщини Світлана Костенко.

 

 

Загалом у цей день виїзна бригада надала консультації 18 пацієнтам ФАПу, а фтизіатр також побував у Дмитрівському обласному психоневрологічному інтернаті (багато з тих, хто там перебуває, страждають на туберкульоз), де оглянув і надав консультації 28 хворим.

 

 

Нагадаємо, що окрім 9000 пацієнтів, яким медики надали допомогу в районах проведення АТО, восени 2015 року ПДМШ провів безпрецедентний кардіоскриніг у мирних регіонах України, що охопив більше 22 тисяч мешканців Хмельниччини у 565 населених пунктах. Тож загалом лікарі мобільного шпиталю за майже два роки діяльності проекту обстежили та надали допомогу більше ніж 30 тисячам пацієнтів.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі