Колишніх топ-менеджерів «Мрії» спіймали на несплаті 3 млн грн. податків

20.10.2016 11:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

На Тернопільщині викрили сільгосппідприємство, яке ухилилося від сплати податків більш ніж на 3 млн грн. Про це повідомляється на сайті прокуратури Тернопільської області.

Згідно з   повідомленням , протягом 2015-2016 рр. агрофірма «Мрія Агро Підгайці» вирощувала сільськогосподарські культури на території Тернопільської області, не звітуючи перед податковою службою. Таким чином, підприємство тільки за 2015 р. ухилилося від сплати ПДВ в сумі понад 3 млн грн. Згідно з даними   youcontrol.com.ua   засновником «Мрія Агро Підгайці» є Наталія Конєва, а керівник підприємства - Микола Слободян.

Latifundist.com спробував розібратися в ситуації і з'ясувати, чи має «Мрія Агро Підгайці» якесь відношення до агрохолдингу «Мрія», що також працює в Тернопільській області. Як виявилося - має.

У Агрохолдингу «Мрія» повідомили, що ТОВ «Мрія Агро Підгайці» було створене 24 вересня 2014 року, після оголошення Агрохолдингом дефолту як клон компанії «Мрія Підгайці», яка перейшла під контроль кредиторів. Відрізняючись лише одним словом у назві, компанія-клон, створена попереднім керівництвом «Мрії», ввела в оману пайовиків і обманним шляхом вивела 1700 га земель, орендованих агрохолдингом.

Зараз майно «Мрія Агро Підгайці» під арештом, триває розслідування.

«На майно, вилучене під час огляду і обшуку, суд наклав арешт. За фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.212 КК України», - повідомляють в прокуратурі Тернопільської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі