Ігор Гуда: "Ми повинні жити з усвідомленням того, що маємо вільну країну тільки завдяки захисникам Батьківщини"

03.06.2016 09:54   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини
Шанувати пам'ять Героїв, які поклали голови за наш мир, спокій, незалежність, та допомагати і підтримувати сучасних захисників — обов'язок кожного українця, вважає тернопільський громадський активіст, директор компанії "Креатор-Буд" Ігор Гуда. Тернопільщина відзначила День героїв: тисячі людей пройшли містоми нашої області у вишиванках. У школах, бібліотеках, вишах нашого краю провели вечори пам'яті, до могил мужніх бійців за Незалежність покладали квіти, їхню пам'ять вшановували у молитві і незліченну кількість разів дякували за те, що нині ми маємо можливість жити і працювати у вільній та незалежній Україні.

— Українці з давніх давен були відомі своєю відвагою і героїзмом, від мужніх лицарів Київської Русі, від сміливих козаків до "упівців"  та героїв АТО. Усі вони віддавали найцінніше і не боялися   ризикувати, щоб їхні нащадки жили у вільній країні, яку ми маємо зараз. Так складалась доля України, що вона ставала ласим шматком для багатьох загарбників. Нічого не змінилось і сьогодні. Але завдяки нашим дідам-прадідам та сучасним героям ми зберегли нашу країну, — каже Ігор Гуда. 

Відзначати День Героїв розпочали ще у 1941 році. Тоді Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив щороку, 23 травня, відзначати цей день. Свято було приурочене до сумного дня 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі було вбито Євгена Коновальця та як пам'ять про кращих синів України, які загинули в травні. До того, як Україна стала незалежною, свято відзначали підпільно. Зараз воно набуває все більшої популярності, до його відзначення долучаються мільйони українців. 

— Коли ми говоримо про Героїв, то наше вшанування не повинно закінчуватись 23 травня, — вважає Ігор Гуда. — Ми повинні жити з усвідомленням того, що маємо вільну країну тільки завдяки героїчним захисникам. Якщо героїзм багатьох вірних синів України живе лише у нашій пам'яті, то героїзм сучасних воїнів АТО повинен знаходити відгук і у наших діях. Хтось повертається до мирного життя, хтось досі перебуває в зоні АТО, але всі захисники потребують нашої підтримки: доброго слова, подяки, допомоги з роботою, медичним обслуговуванням та багато іншого. І соціально відповідальні підприємці повинні пам'ятати про це в першу чергу, — вважає Ігор Гуда.
 
Символічним є те, що працівники "Креатор-Буду", які будували фортифікаційні укриття для наших бійців на Сході, провели всі необхідні роботи на площі "Героїв Євромайдану", завдяки чому вона набрала абсолютно нового вигляду. 

— Площа «Героїв Євромайдану», — не просто місце, це подяка всім нашим Героям, які пожертвували найціннішим – власним життям. Це подяка тим, хто, не замислюючись, кинувся на Майдан боротись зі злочинним режимом, тим, хто покинув сім'ї і пішов боронити Україну на Сході. Також це символ вдячності усім героїчним волонтерам, які, не покладаючи рук, продовжують працювати і робити все для того, щоб Україна була вільною і сильною, — додав Ігор Гуда.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі