Екологи підтверджують, що дим від підприємства «Феро-Пласт» шкодить жителям Теребовлі

17.10.2016 11:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

Державна екологічна інспекція після проведеної перевірки, підтвердила, що виробництво «Феро-Пласт» у Теребовлі працює, не відповідаючи  законодавству, і шкодить здоров’ю жителів прилеглої території. Як виявилось, підприємство викидає в атмосферу значно більше шкідливих речовин, ніж дозволено.

Нагадаємо, раніше ми уже писали, що жителі десяти прилеглих вулиць до виробництва «Феро-Пласт», що знаходиться на вулиці Шевченка, 171 у Теребовлі,  скаржилися на постійний дим та сморід від підприємства і запевняли, що це шкодить їх здоров’ю.  (Підприємство виробляє пінополістирольні плити). 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теребовлянці скаржаться, що хворіють через дим від “Феро-пласту”

 «Справді результати нашої перевірки показали, що виробництво порушує природоохоронні норми, адже на ньому експлуатувалось три твердопаливні котли замість передбачених двох, а ще установка для спінення пінополістиролу. А ці джерела викидів не були вказані у дозволі, таким чином це і спричинило збільшення кількості викидів шкідливих речовин в атмосферу. Ото ж, інспектори держекоінспекції видали  підприємству «Феро-Пласт» припис, згідно якого необхідно усунути усі вказані  недоліки, а також склали протоколи про адміністративні правопорушення за ст.ст.60, 48, 82-1 та ч.1 ст.78 КУпАП та винесли  постанову про адміністративне стягнення. Штраф підприємство  уже сплатило добровільно. – розповідають у Держекоінспекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тернополяни створили карту велопарковок


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі