Євген Рибчинський

Євген Рибчинський

депутат Верхвної ради України, митець, м. Київ

Чому наш прапор не жовто-блакитний?

09.12.2015 13:43   Джерело: Українська правда. Блоги
Автор : Євген Рибчинський

Відома китайська художниця Мао Мао ще на початку 90-х на одному мистецькому заході попросила Президента Кравчука зробити все від нього залежне аби у тільки-но створеній самостійної Україні змінили розташування кольорів на головному державному символі країни – синьо-жовтому прапорі. Вона попередила, що якщо прапор і надалі залишатиметься таким самим, то під цим поєднанням кольорів країну очікує неминуча деградація, зрада, занепад і, нарешті, крах. Адже синє зверху і жовте знизу утворюють гексаграму "Пі". А це, згідно Книзі змін "І-цзин", – одна з чотирьох найгірших з можливих комбінацій. І розшифровується вона так: "Будьте пильні і передбачливими. Не беріться ні за одну важливу справу, тому що вона швидше не збудеться, ніж збудеться. Ваше оточення не розуміє вас, ви без всяких підстав сваритеся із друзями". Тоді як зворотнє положення кольорів, коли жовте розташоване вгорі, а синє – внизу, утворює зовсім іншу гексаграму "Тай", яка означає: "Розквіт. Мале відходить. Велике приходить. Щастя. Розвиток".

Однак Кравчук, якого тодішні поети-нардепи переконали, що синьо-жовтий прапор символізує мирне небо і золоту пшеницю під ним, тоді віджартувався, мовляв, що корисне для китайця, то для українця – смерть.

Жарти жартами, але 23 роки історії України переконують у правоті неупередженої китайської художниці.

Прав був і Михайло Грушевський, який затвердив саме жовто-блакитний прапор національним стягом України.

І в корені не правий гетьман Скоропадський, який затвердив брутальне синє вище духовного золото-жовтого.

З сакральної точки зору жовтий колір означає активне, творче, сонячно-вогняне, духовно-божественне начало, в той час як блакитний – пасивне, вологе, консервативне, меркантильне, яке потребує активізації та одухотворення. Зображення на прапорі синього над жовтим свідчить, що нація визнає панування пасивного над активним, консервативного над творчим, матеріального над божественним. Це світогляд суперечить природному стану Всесвіту і є руйнівним для його носія. Під таким прапором державу запрограмовано не на розвиток, а на занепад.

Зараз, кажуть, не час змінювати національні символи. Але, якщо ми хочемо Перемоги, Справедливості і Добробуту, ми просто зобов'язані це зробити.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Українська правда. Блоги  

Коментарі