40 років своєї роботи відзначила Тернопільська міська лікарня №2

Опубліковано:
30 Грудня, 2014

40 років тому на далекій околиці Тернополя, там де сходить сонце, поряд з новобудовами Східного масиву, виросли корпуси Тернопільської міської лікарні №2. З цього приводу в медичному закладі відбулася урочиста медична рада.

 

Свою роботу лікарня розпочала у 1975 році. Першими стали функціонувати: поліклініка, дитячий інфекційний відділ та загально-терапевтичний відділ. Слідом за ними відкрились торокальне, хірургічне і пульмонологічне відділення. Один за одним встали корпуси лікарні. Другою чергою введено в експлуатацію терапевтичний корпус та пологовий будинок. Формувався новий колектив медичних працівників. Нелегко було тим, хто прийшов сюди першим. Люди з різних колективів, де були свої традиції, своє розуміння і підхід до справи. Багатьом не вистачало досвіду, а молоді – знань. Технічним головним лікарем, який вводив в експлуатацію лікарню, був Шкробот Василь Тимофійович, а всі труднощі періоду організації лягли на плечі першого головного лікаря – Яременко Віталія Івановича.

 

За час свого існування Тернопільська міська лікарня №2 здобула заслужений авторитет у жителів міста та області.

 

З 1975 по 1983 рік лікарню очолював Нестор Миколайович Шмайка, а з 1983 по 2008 понад 25 років головним лікарем був Вадим Іванович Польовчик. Виступаючи перед колегами, Вадим Іванович розповів про те, як проходила лікарня своє становлення і хто залишив свій незабутній слід в історії закладу.

 

І у наступні роки доля лікарні склалася успішно, бо очолив її мудрий, ерудований та натхненний керівник, заслужений лікар України, лікар вищої категорії, досвідчений організатор охорони здоров’я головний лікар Віктор Вікторович Кміта. Він завжди повний ідей, нових планів і проектів, які активно втілює в життя. Під його керівництвом невпізнанно змінилося обличчя лікарні. Він став ініціатором впровадження нових технологій надання медичної допомоги пацієнтам закладу, використання передового досвіду колег по ремеслу, проведення надзвичайно цікавих, змістовних і видовищних конкурсів як з фахової майстерності так і творчості працівників закладу.

 

Із вітальними словами звернувся до ювілярів міський голова Сергій Надал, який сказав, що добре розуміє потреби медиків, бо сам виріс у сім’ї лікарів. Він високо оцінив щоденну нелегку працю медиків в умовах економічних негараздів, подякував колективу за невтомну працю і високий професіоналізм, вручив нагороди, цінні подарунки та грамоти кращим працівникам лікарні, крім того, лікарня отримала і подарунок – новий кардіограф.

 

Привітав медиків і Олександр Смик – заступник Тернопільського міського голови, який є знаним поетом, митцем, колекціонером, громадським діячем. Він подарував білети у цирк для всіх дітей молодшого медичного персоналу лікарні, прочитав чудового вірша, присвяченого медикам – “ангелам у білих халатах”.

 

Привітати трудовий колектив лікарні прибули директор департаменту охорони здоров’я Володимир Курило та його заступник Віктор Овчарук, які оглянули відділення закладу, а головний лікар Віктор Кміта розповів про подальші плани, потреби, про нинішні досягнення і освоєння нових технологій. Вітаючи працівників медичного закладу зі святом, Володимир Курило відзначив, що для таких установ 40 років – це невеликий період часу, але його вистачило, щоб Тернопільська міська лікарня №2 стала одною з кращих, науковою базою для навчання, закладом, де впроваджуються новітні технології. Володимир Михайлович відзначив грамотами департаменту ряд спеціалістів лікарні.

 

В цей день керівники галузі області та трудовий колектив лікарні відвідали богослужіння у церкві, яка була нещодавно відкрита і є ще одним корпусом медичного закладу.

 

Привітати працівників лікарні із ювілеєм завітав і начальник охорони здоров’я та медичного забезпечення м. Тернополя Ростислав Левчук. Він вручив грамоти та подарунки кращим працівникам закладу з нагоди ювілею лікарні.

 

Всі роки лікарня тісно співпрацювала з науковцями Тернопільського Державного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського. Викладацький склад університету також привітали колектив міської лікарні №2 з ювілеєм.

 

Враховуючи складну і трагічну політичну обстановку в країні, колектив Тернопільської міської лікарні №2 не влаштовував гучного святкування, хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглим за незалежність України, але все ж таки медиків-ювілярів скромно привітали творчі колективи Тернопільської обласної філармонії.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #40 років, #лікарня №2, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: