«Сани роблю дома в гаражі»: саночник з Тернопільщини відповів міністру спорту на слова про фінансування

Опубліковано:
18 Лютого, 2018

У Міністерстві спорту відрапортували про витрати на Олімпіаду-2018, а спортсмени скаржаться на недостатнє фінансування, – пише Сегодня.

Саночник з Тернопільщини Андрій Мандзій, який захищав честь України на Олімпіаді-2018 в Пхенчхані підтвердив інформацію, що свої сани він робить в гаражі за власні гроші.

У першому заїзді на Олімпійських іграх Мандзій злетів зі своїх саней, але зумів завершити спробу. Надалі він покращив свої результати, але інцидент на старті не дозволив йому пробитися в фінал.

“Це не міф, сани роблю будинку в гаражі, як видно на фото, на них і стартував на Олімпійських іграх. Від Федерації отримав полози – 1200 євро, кронштейни – 290 євро, 2 пари гумок по 30 євро – 60 євро. Торішні сани збирав повністю за свій рахунок. Є ще 20 гб відео процесу створення саней якщо мало фото “, – написав Мандзій.

Фото Facebook

Фото Facebook

Фото Facebook

Фото Facebook

Слова спортсмена були адресовані міністру спорту України Ігорю Жданову і його раднику Павлу Булгаков, які у відповідь на критику від багатьох журналістів і коментаторів зимових Олімпійських ігор в Пхенчхані за погану підготовку спортсменів, виклали копії документів з переліком обладнання, інвентарю, екіпіровки, які були закуплені для наших спортсменів-зимников тільки в 2017 році в рамках підготовки до Пхенчхану-2018.

Загальна сума закупівель склала близько 20 млн грн. Закуплено все, що тільки можна, починаючи з 12 німецьких гвинтівок для біатлону по 199 000 грн. кожна, наждачним папером для санного спорту по 2 500 грн. за штуку.

“Якщо ми говоримо про санний спорт, то дуже дивно чути неправдиві заяви в ефірах українських телеканалів про те, що держава і Міністерство спорту, нібито, нічим не допомагає санному спорту, а спортсменам доводиться збирати свої сани з металобрухту в гаражах. Це не відповідає дійсності “, – написав раніше Жданов.

 

Він навів перелік обладнання, придбаного для саночників для підготовки до Олімпіади-2018 на суму майже 1 млн грн.

 Фото Facebook

Фото Facebook

Фото Facebook

Фото Facebook

Фото Facebook

Фото Facebook

Фото Facebook

Пізніше, побачивши коментар Мандзія, Ігор Жданов і його радник Павло Булгак пообіцяли розібратися в ситуації та притягнути винних до відповідальності.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кременець, #мандзій, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сани, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: