Благодійна підтримка міської дитячої лікарні (Фото)

08.02.2018 12:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Доброю традицією в житті громади обласного центру стало щорічне проведення Віденського балу за ініціативи засновників City Life Media Group  Маріанни Балабан та Тетяни Шершун. Цей захід, крім культурно-мистецького значення, вже традиційно має також благодійну місію. Зокрема, цьогорічний, Третій Віденський бал, що пройшов 26 січня під патронатом міського голови Сергія Надала, проводився з метою збору коштів для Тернопільської  міської дитячої комунальної лікарні під гаслом  «Допоможемо діткам дивитися на світ здоровими очима». Загалом, у ході благодійного аукціону було зібрано 24.800 гривень. Головними лотами стали туристична путівка для відпочинку на курорті в Туреччині та картина відомого тернопільського художника Євгена Удіна.

За вилучені кошти закуплено офтальмологічні набори очкових лінз фірми «Біомед» на 226 та 232 лінзи загальною вартістю біля 27.000 гривень.

Отже, благодійна місія Третього Віденського балу була реалізована в повній мірі й офтальмологічні кабінети міської дитячої лікарні 5 лютого цього року  отримали  два комплекти нового обладнання, вкрай необхідного для якісного обстеження дітей дошкільного та шкільного віку.

Передали придбані набори лікарям-офтальмологам дитячої лікарні міський голова Сергій Надал, заступник міського голови Леонід Бицюра, директор комунального некомерційного підприємства «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» Андрій Артимович, заступник директора з амбулаторно-поліклінічної роботи Володимир Кучма, співзасновник та комерційний директор глянцевого журналу City Life Тетяна Шершун.

В своєму короткому виступі міський голова Сергій Надал наголосив, що відродження традицій благодійності та меценатства є важливою справою на даному етапі становлення та розвитку українського суспільства загалом та міської громади зокрема. Крім конкретної користі, благодійність є також фактором формування в нинішніх поколіннях почуття відповідальності за спільну справу, готовності долучитися до вирішення тих чи інших проблем громади чи окремих людей, аби зробити світ, у якому ми живемо, кращим.

Сергій Віталійович висловив щиру подяку власникам журналу City Life, а також всім учасникам благодійного аукціону, кошти з якого пішли на отримання офтальмологічного обладнання для міської дитячої лікарні. Міський голова також висловив впевненість, що добра справа, яку започаткував журнал City Life, стане прикладом для наслідування й утвердження традиції благодійності та доброчинства в соціальному житті міста.

Заступник міського голови Леонід Бицюра наголосив на тому, що будь-які прояви благодійництва потребують своєї підтримки та поширення цієї практики на широкий загал з огляду не лише на їхнє прагматичне значення, але й вплив на формування важливої частки нового культурного коду українського суспільства як запоруки його подальшого сталого та стабільного розвитку. Доброта  – одна із загальновизнаних національних рис українців, тому  допомога тим, хто її потребує – це індикатор «людяності» сучасного українського суспільства.

Заступник директора міської дитячої лікарні Володимир Кучма зазначив, що обладнання, яке отримує дитяча лікарня, вкрай необхідне для проведення якісного обстеження дітей та підлітків, оскільки матеріальна база офтальмологічних кабінетів вже давно не оновлювалася. Наявним наборам, які використовували донині лікарі, вже близько 20 років і їх давно пора замінити на нові, більш сучасні комплекти лінз.

Директор дитячої лікарні Андрій Артимович наголосив на гостроті існуючих проблеми дітей з зором, які доводиться корегувати за допомогою окулярів. Тому нові набори лінз дозволять фахівцям проводити якісне обстеження пацієнтів та підбирати їм окуляри для покращення і відновлення зору.  

Комерційний директор журналу City Life Тетяна Шершун, представляючи організаторів благодійної акції, подякувала всім партнерам, а також міському голові Сергію Надалу та заступнику міського голови Леоніду Бицюрі за підтримку заходу, результатом якого стала добра справа на благо здоров’я юних тернополян.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Володимир Уруський


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі