Хто краще прибирав сніг: «свободівський» Тернопіль чи «самопомічний Львів»?

Опубліковано:
7 Лютого, 2018

На минулих вихідних Львів, як і Тернопіль опинилися у полоні снігу. У Львові більшість доріг центральної частини міста виявилися нечищеними на відміну від Тернополя, де в перші години на дорогиміста була виведена всі снігозбиральна техніка.

Зима прийшла знову несподівано. Попри запевнення міської ради на чолі з головою партії “Самопоміч” Андрієм Садовим про готовність міських служб до зими, на вулиці вийшло трохи більше половини від 141 одиниці наявної техніки. 

Внаслідок неготовності міських служб змушені були зупинитися трамваї. В окремих випадках це призводило до сходу трамваїв з рейок і блокування руху вулицями міста загалом.

“Трамваї буксували у снігових заметах, не було видно трамвайної колії, стрілочних переводів. Водії трамваїв неодноразово зверталися до центрального диспетчера з проханням, щоб на вулиці міста виїхала снігоприбиральна техніка. Після чого центральний диспетчер подавав відповідну заявку, але комунальні служби так і не відреагували. Так як не було жодних реагувань з сторони комунальних підприємств міста, водії почали вимагати від керівництва дати розпорядження для заїзду у депо, задля збереження тих трамваїв які ще працювали на лінії. Але вже у цьому разі вже не відреагували керівники ЛКП ЛЕТ. (Львівелектротранс — ред.) Внаслідок цього більша частина рухомого складу вийшла з ладу”, – йдеться у повідомленні громадської організації “Первинна профспілкова організація ЛКП “Львівелектротранс”, яка займається захистом прав працівників комунального підприємства. Згідно того ж повідомлення, подібна ситуація склалася з тролейбусами, значна частина з яких вийшла з ладу через відсутність прибирання вулиць. Негода призвела до масового падіння дерев. Зокрема у місті впало 92 дерева і було пошкоджено 8 автомобілів. Варто зазначити, що ситуація з прибиранням міста у місті, яке лідери “Самопомочі” називають прикладом ефективного управління, катаклізми з прибиранням снігу трапляються щороку. Зокрема рік тому, міські служби також не змоги здолати снігу.

Натомість прикладом ефективного вирішення проблеми прибирання вулиць може бути сусідній «свободівський» Тернопіль. Минулого року місто опинилося у епіцентрі масштабного снігопаду. Було зроблено висновки. Тоді з ініціативи міського голови Сергія Надала було розроблено і запроваджено нову систему прибирання міста, коли місто прибирає кілька підрядників, які в разі чого можуть перестрахувати один одного.  

У Тернополі очищення від снігу магістральних доріг і вулиць з рухом громадського транспорту здійснює два підприємства: підприємство «Міськшляхрембуд», яке обслуговує «Дружбу», Кутківці, Пронятин та мікрорайон «Березовиця». Прибирання Центру, м-рну Новий світу, масивів Сонячний та Східний здійснює товариство «Авакс Проф». 

Прибирання прибудинкових територій та міжбудинкових проїздів у Тернополі здійснюють обслуговуючі підприємства та ОСББ (в залежності від того, хто обслуговує будинок). Окремо угоди на зимове прибирання укладають і дирекції шкіл та дошкільних навчальних закладів, медичні заклади та інші суб’єкти господарювання. 

Тротуари, дворові території і проїзди повинні бути очищені від снігу і ожеледі до асфальту. При виникненні ожеледі балансоутримуючі організації зобов’язані здійснити обробку території піском або піщано-солевою сумішшю.

Цього року снігу у Тернополі випало не менше, проте тернопільські комунальними були готовими. Таким чином, було доведено ефективність запропонованої минулого року системи прибирання міста. Результати адміністрування Тернополя і Львова можемо оцінити за фотографіями кількох минулих днів. 

null

 

null

 

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #львів, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сніг, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: