Парламентарі від «Народного фронту» проголосували за заклик до Польщі

Опубліковано:
7 Лютого, 2018

Народні депутати закликали Польщу до конструктивності подальших відносин з Україною. Причиною такого звернення Верховної Ради став закон, який польська влада прийняла цими днями. Нагадаємо, документ забороняє пропагувати українських націоналістів та вводить кримінальну відповідальність для тих, хто вкаже на причетність поляків до Голокосту.

Одразу після прийняття Сенатом Польщі цього закону, народний депутат Роман Заставний назвав це спекуляцією на національному патріотизмі. Він наголосив, що таке рішення наші сусіди підтримали досить необачно.

«Робота, яку 20 років вели для зближення українців та поляків цим законом дуже швидко хорониться заради чиїхось політичних амбіцій», – заявив Роман Заставний.

Він пригадав, відносини України і Польщі були непрості, ще з 90-х років демонстрували вибіркову прихильність. Сьогодні ж схід Польщі взагалі радикалізований.

Українські політики просять обережніше трактувати національну ідеологію та поглянути на зворотню медаль цих необдуманих дій.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #заставний, #народний фронт, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #польща, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: