Уже цього місяця жителі Тернопілля зможуть купувати більше «доступних ліків»

Опубліковано:
6 Лютого, 2018

Уже цього місяця, у лютому, жителі Тернопілля зможуть купувати більше «доступних ліків». Кабмін розширив програму «Доступні ліки», за якою можна отримати препарати від хронічних захворювань в аптеці за рецептом безкоштовно або з незначною доплатою. Зокрема, перелік препаратів, що входять до програми, збільшився на 20%. В оновленому переліку 239 ліків від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми, які застосовуються для амбулаторного лікування, раніше ж до програми були включені 198 медикаментів. Стало більше на 24 препарати від серцево-судинних захворювань, на 14 – від діабету ІІ типу, на 3 – від бронхіальної астми – це ліки від 48 виробників: 30 – від іноземних та 18 – від українських.

47 препаратів можна отримати безкоштовно за рецептом лікаря. Найдешевший з них Еналаприл (від серцевих захворювань) українського виробника, який коштує 4,76 грн., найдорожчий – Пульмікорт (від бронхіальної астми) швецького виробника, вартість якого 878,54 грн. Вартість ліків держава компенсує повністю, а за інші препарати пацієнт має доплатити. Про це повідомляють на сайті Тернопільської райдержадміністрації.

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #доступні ліки, #ліки, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #програма, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: