Увійти у Топ 5 виробників м’яса в Україні: амбітні цілі керівництва Тернопільського м’ясокомбінату

Опубліковано:
4 Лютого, 2018

За наступні 3 роки «Тернопільський м’ясокомбінат» може увійти у п’ятірку лідерів України з виробництва м’яса. Такі амбітні плани має засновник Агропродсервісу Іван Чайківський, які він озвучив журналістам під час прес-туру на виробничі потужності компанії, – пише Голос.

Наразі Тернопільський м’ясокомбінат є структурним підрозділом компанії Агропродсервіс, проте із 1 січня 2018 року почався процес юридичного відокремлення компанії у самостійне підприємство.

Іван Чайківський озвучив також основні напрямки розвитку «Тернопільського м’ясокомбінату» на найближчі роки. Першим і основним видом діяльності, потужності якого активно нарощуватимуть – виробництво охолодженого м’яса. Адже, як би не любили споживачі ковбасні вироби, якщо є можливість вони нададуть перевагу і куплять свіже м’ясо свинини або яловичини.

Другим напрямком розвитку буде виробництво паштетів і консервів. Третім – м’ясних напівфабрикатів глибокої заморозки. Наразі у фірмових магазинах Тернопільського м’ясокомбінату вже можна побачити холодильники із замороженими продуктами. Хоча поки що це пілотний проект.

А от виробництво ковбасних виробів у списку пріоритетів «Тернопільського м’ясокомбінату» буде на останньому – четвертому місці.

Оглянувши потужності компанії Агропродсервісу загалом, і «Тернопільського м’ясокомбінату» зокрема, можна сказати, що бажання бачити останній у списку лідерів України з виробництва м’яса — небезпідставне.

Агропродсервіс — компанія закритого циклу виробництва. Там контролюють усе, починаючи від насінини, виготовлення комбікорму, вирощування тварин, виготовлення готової продукції і нарешті її реалізації у фірмових магазинах.

Агропродсервіс. Насіннєвий завод

Агропродсервіс. Соєвий завод. Соєва гора.

Щодо «Тернопільського м’ясокомбінату», починаючи із 2014 року, коли підприємство стало структурним підрозділом Агропродсервісу, там змінили практично все, окрім, хіба що, каркасу будівлі. Зробити це було необхідно, адже вимоги до підприємств переробної харчової промисловості дуже високі.

Зокрема, на виробництві є нове сучасне обладнання, працюють і старі радянські автоклави, де варять тушонку, щоправда їх повністю модернізували і автоматизували. У виробничих цехах замість старого потрісканого бетону встановили наливні промислові підлоги. Такі поверхні, зокрема, не пропускають воду, а також мають підвищену стійкість до стирання і ударних навантажень.

Кожен цех відокремлений один від одного. Там, де роблять вироби із м’яса, зберігають температуру не вище +8 градусів. Це одна із основних вимог.

Окрім того, якість усієї продукції на «Тернопільському м’ясокомбінаті» (м’ясо, банки, спеції та інше) перевіряють у власній лабораторії.

Проте, одним із найголовніших показників якості є також позитивні відгуки і рекомендації працівників підприємства, які самі ж і виготовляють тушонки, паштети, ковбаси та іншу продукцію.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #Тернопільський м’ясокомбінат, #тернопільські новини, #чайківський
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: