У Тернополі видали переклад книги для відчайдушних шукачів земного раю

Опубліковано:
3 Лютого, 2018

«Фату-Хіва» – це книга видатного норвезького мандрівника та дослідника Тура Геєрдала. Йдеться в ній про подорож на Маркізькі острови у пошуках підтверджень і спростувань для суперечливої теорії походження тамтешніх мешканців, полінезійців. Український переклад книги світ побачив завдяки тернопільському видавництву «Крок», – пише Сорока.

Представили переклад видання всім охочим у тернопільській книгарні «Є» у четвер 1 лютого. Розповідав про захоплюючу історію письменник та видавець Юрій Завадський, модерував – Юрій Матевощук.

Ця книга – посібник для відчайдушних шукачів земного раю. Тут знайдуться чудові описи екзотичної природи, і рецепти приготування молюсків і риби,  інструкції з оброблення хлібних плодів, і поради про те, як правильно будувати хатину і земляну піч, як дертися по пальмі, і багато іншого.

Проте “Фату-Хіва” – це не просто розважальна література. Для автора цей твір став своєрідним «стартовим майданчиком» на шляху до великих наукових відкриттів. Щойно одружившись, Тур з молодою дружиною відправляється в небезпечну мандрівку, де їх спіткає не одна неприємність. Читачі зможуть побачити іншу сторону подорожей та пізнати складнощі, з якими зустрівся дослідник. Також автор приділяє багато уваги проблемам екології та шкоді, що завдала цивілізація жителям та природі цих островів.

Студентка ТНПУ ім.В.Гнатюка Софія Куцло

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #книга, #книгарня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: