Немає нічого у світі таємного, щоб воно не стало явним, навіть через 100 років (Фото)

Опубліковано:
28 Січня, 2018

У Тернопільській міській бібліотеці-філії №5 для дорослих з нагоди пам’ятної дати – 100-річчя бою під Крутами відбулась важлива тематична зустріч під символічною назвою  «Вічна слава в кетягах калини».  До слова, вперше про цю трагічну сторінку в історії нашої держави заговорили на початку 90-х, коли Україна стала Незалежною. Саме тоді цю січневу дату було внесено до Календаря Пам’ятних Дат України.

Справді, яка історична несправедливість тяжіла над нашим краєм: ми ретельно вивчали у шкільних радянських підручниках з історії січневе повстання в царській Росії, яке було втоплене в крові, і натомість нічого не знали про київських студентів та учнів, які стали на захист незалежності своєї Вітчизни. У читальній залі у ці дні тут представлена цікава книжково- пізнавальна виставка-факт «Згадаймо юність, що горіла в Крутах».

У заході взяли участь десятикласники ЗОШ № 21 разом із класним керівником Оленою Яворською і шкільним бібліотекарем Марією Гаврон. Також працівники Тернопільського обласного краєзнавчого музею. Зокрема Любов Левенець – старший науковий співробітник відділу новітньої історії та  Володимир Пукач – завідувач сектором цього ж відділу. Він представив цікаву колекцію особисто зібраних військових обладунків, яким вже майже 100 років (рушниця, кружка, плащ-накидка, казанок, сірники тощо). Немає у цьому світі нічого таємного, щоб воно не стало згодом явним, навіть через сто років.

null

 

null

 

null

Фото з архіву бібліотеки

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бібліотека, #зустріч, #крути, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: