В підприємстві на Тернопільщині, яке очолює Герой України, встановили рекорд

Опубліковано:
25 Січня, 2018

В ТОВ «Україна» Підволочиського району, яке очолює Герой України, заслужений працівник сільського господарства України, депутат Тернопільської обласної Ради Олег Крижовачук, у 2017 році досягли найвищих за всю сільськогосподарську історію Тернопільщини надоїв молока. В середньому на одну дійну корову отримали по 12 тисяч 700 кілограмів від 900 корів, що утримують в господарстві. Тоді як в середньому по сільгосппідприємствах області цей показник склав 6658 кілограм, що на 8,8 відсотка більше, ніж торік. Загалом у всіх категоріях господарства Тернопільщини за минулий рік вироблено: 78,7 тис.тонн м’яса, 451,5 тис.тонн молока, 483,0 млн. яєць. У структурі виробництва м’яса сільгосппідприємства складають 39,2 відсотка, молока 16,1%, яєць – 49,4%.

Нині молочне скотарство на Тернопільщині переживає перші поступи до стабільності. Свідченням цього є збільшення дійного стада багатьох потужних сільгосптовариств Тернопільщини. Зокрема, найбільше корів утримують в ТОВ «Бучачагрохлібпром» – 2946 корів, надій склав 8282 кг на корову. На другій позиції агрофірма «Горинь» с.Борсуки Лановецького району, де на тваринницьких фермах даного господарства утримується 1388 корів, надій склав 6830 кг на корову. На третій позиції новатори тваринницької галузі Скорівського господарства «Україна», які, утримуючи 900 корів,  надоїли 12700 кг молока. Чимало молочної сировини у тому році надходило з ПАП «Агропродсервіс», де утримували 657 корів, від кожної з них надоїли 6282 кг молока. ПАП «Агропродсервіс Інвест» (керівник Юрій Малюта), де утримували 435 корів і надоїли 6146 кг молока від корови. На Теребовлянщині лідером у тваринницькій галузі безперечно є ОП «Іванівське», де в корівниках доглядають 450 тварин і отримали по 6075 кг молока.

Читайте також

Маловідомі міста та села Тернопільщини, котрі приховують багато цікавого (Фото)
Влада вчергове «обікрала» аграріїв, – Віталій Скоцик
Аграрна Тернопільщина: молоко з сільського двору

В ТОВ «Україні» ще з 2002 року функціонує один з перших в області племзаводів, відродження молочного скотарства тут розпочали у 2013 році. «Уже маємо від німецьких високоплемінних нетелів своїх 350 теличок. Від корів, які дають молоко, плануємо отримати ще понад 300 теличок», – каже головний лікар з відтворення стада Сергій Смолян.

Тут ще застосовують інноваційні технології з осіменіння телиць канадською спермою, коли народжується 97% теличок. У цьому році ще закуплять у Німеччині 400 нетелів з тим, аби збільшити поголів’я дійного стада до 1400 голів.

Спеціалісти, справжні фахівці ТОВ «України»: Сергій Смолян, Олег Мудрак, Сергій Швець, Михайло Романюк, Роман Шлапак, Ігор Зубка. Оператори машинного доїння: Віра Зароба та Оксана Хімій.

Для успішного розвитку молочного скотарства в області головне, як вважає досвідчений аграрій Олег Крижовачук – це кадри, сучасні приміщення з європейським обладнанням, належна кормова база і генетично сильнее дійне стадо.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #агро, #крижовачук, #молоко, #надої, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рекорд, #село, #тернопіль, #тернопільські новини, #Україна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: