Перша «Виставка дитячих робіт Тернопільщини» – спілкування та визначення найкращих

Опубліковано:
22 Січня, 2018

20 січня у Центрі науки Тернополя відбулась Перша “Виставка дитячих робіт Тернопільщини”, присвячена Дню дитячих винаходів. 19 різних виробів представили команди з Тернополя та Тернопільщини. Розумний дім, автомобіль керований за допомогою кісті руки, фітокартина, вітрогенератор, тепловий конвектор, зоотроп, дизайнерські світильники, пристрої Ніколи Тесли то що. Молоді дослідники подавати свої роботи у таких номінаціях: електроніка та приладобудування; матеріалознавство та перспективні технології; машинобудування; інформаційно-телекомунікаційні системи та технології; екологія та ресурсозбереження; технічна творчість; робототехніка.

Христина Білінська, керівник Центру науки: “Основна мета Виставки була стимулювати творче самовдосконалення учнівської та студентської молоді; дати шанс обдарованим дітям показати себе та свої творчі наукові технічні роботи., сприяти розвитку та реалізації їхніх здібностей, а також це профорієнтаційна робота. Ми у пошуку нових форм, методів роботи з обдарованими дітьми, молоддю. Ми дуже раді, що лекції гостям та учасникам виставки прочитали люди, які досконало володіють методикою експерименту Пауль Пшенічка та Світлана Попель. Пауль Францович найкращий фізик світу з Чернівців, а Світлана Михайлівна вчитель математики та інформатики Вишнівчицької школи, сертифікований вчитель-новатор від Microsoft. І ця інформація – це справжній скарб, дороговказ для тих дітей та керівників, які зареєструвались на виставку.” 

Дітям від малого і до старшокласників, їх батькам та гостям Центру науки дуже сподобалась іграшка ХІХ століття зоотроп. Оживаючі картинки і досі дивують уяву! Зоотроп сконструювали вихованці ТОКЦНТТШУМ. Для учасників виставки був організован обід та проведена екскурсія центром науки.

Команди переможці отримали цінні подарунки від видавництва “Ранок” та дипломи, усі учасники нагороджені сертифікатами.

Організатори вдячна видавництву “Ранок” за надані призи переможцям та їх керівникам. Також вдячні Володимиру Золотому за кошти на харчування учасників і організацію довезення фітокартини. Усі експонати Першої “Виставки дитячих робіт Тернопільщини” можна буде побачити протягом місяця у Центрі науки Тернополя.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Олена Мудра

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #наука, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #школяр
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: