Підсумки роботи Тернопільського рибоохоронного патруля за 2017 рік

Опубліковано:
20 Січня, 2018

Реформування Державним агентством рибного господарства України органів рибоохорони та створення на українських водоймах системи контролю європейського рівня передбачає запуск рибного патруля, запровадження електронної системи моніторингу суден та звітності про вилов для рибалок-промисловиків, а також сертифіката походження риби.

Станом на початок січня 2018 року по всій Україні запущено 21 управління рибоохоронного патруля, де вже працює 397 патрульних.

2017 рік для Управління Державного агентства рибного господарства у Тернопільській області був непростий, який приніс нові здобутки та досягнення, відбулось багато позитивних зрушень.

У 2017 роців Тернопільському рибоохоронному патрулі успішно пройшли конкурсний відбір 4 інспектори.

На даний час триває набір інспекторського складу до Тернопільського рибоохоронного патруля.

Якщо ви амбітний, вмотивований громадянин, якому не байдужа доля рибної галузі, тоді  у Вас є можливість долучитись до дружнього колективу інспекторів відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» і подавши документи для участі в конкурсі. Зі свого боку, для стимулювання продуктивності праці  працівників,  держава створює достойні умови праці.

Діючі інспектори у 2017 році здійснювали патрулювання по  вододних об’єктах області та проводили спецоперації із затриманням порушників правил рибальства, перевіряли законність походження риби у точках продажу і на ринках, співпрацювали з громадськістю, оперативно реагували на повідомлення про порушення, що надходили на телефонну  «Гарячу лінію».

В ході проведення заходів з охорони водних біоресурсів на підконтрольних рибогосподарських водних об’єктах було посилено контроль та збільшено кількість рибоохоронних рейдів.

В 2017році інспекторами було викрито 355 порушень «Правил любительського і спортивного рибальства», що на 221 порушення більше ніж за минулий рік, із них:

– 89 – грубі порушення «Правил любительського і спортивного рибальства»,  відповідальність за які передбачено ч.4 ст.85 КУпАП;

– 192 порушень «Правил любительського і спортивного рибальства», відповідальність за які передбачено ч.3 ст.85 КУпАП;

– 1 порушення, відповідальність за яке передбачена ст. 86-1 КУпАП;

– 14  порушень порядку придбання та збуту водних біоресурсів за ч.1 ст. 88-1 КУпАП;

 – 6 порушення порядку збут  заборонених  знарядь  добування  об’єктів тваринного або рослинного світу за ч.1 ст. 85-1 КУпАП.

null

Порівняльна таблиця порушень Правил любительського і спортивного рибальства 2016-2017рр.

Збитки, завдані рибному господарству внаслідок цих порушень, складають майже   65,5 тис.грн.

За постановами судів накладено штрафів на суму 38823 грн., стягнено штрафів    26370 грн.

В рамках проведених оперативних заходів Тернопільським рибоохоронним патрулем було вилучено 504 кг біоресурсів, з яких 255 кг – при незаконному придбанні чи збуті.

Й надалі, найпопулярнішим знаряддям лову серед порушників є сітки. У 2017 році було вилучено 169 сітних знарядь лову, а це на 120 шт. більше попереднього та 62 шт. за актами безхазяйного забороненого знаряддя лову.

За рік роботи оформлено 108 адмінстративних справ та направлено в суд для притягнення порушників до адміністративної відповідальності, а це майже в 2 рази більше ніж за 2016 рік.

null

Порівняльна таблиця справ, які направлено в суд для притягнення порушників до адміністративної відповідальності 2016-2017рр.

Результат 2017 року свідчить про ефективну роботу патруля у порівнянні з реформованим органом Тернопільрибоохорона.

2017 рік приніс рибоохоронному патрулю Тернопільщини нову техніку для проведення рибоохоронних рейдів  та спостереження за дотриманням правил рибальства на водоймах (відеореєстратори, спецодяг, ліхтарі), що надасть можливість інспекторам покращити роботу (патрулювання) й іти в ногу з сучасністю.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #звіт, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #охорона, #риба, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: