Жінка з Тернопільщини жорстоко вбила вітчима і пообіцяла вбити матір коли вийде з в’язниці

20.01.2018 10:13   Джерело: online.te.ua
Опубліковано : Новини Тернопілля

Він виховував її з півторарічного віку. Вона «подякувала» ножовими ударами, - пише online.te.ua.

Нещодавно у Чортківському райсуді оголосили вирок 28-річній Марії. Її визнали винною  в умисному вбивстві.

Трагедія трапилася у липні минулого року в селі Городниця, що на Гусятинщині. Місцева мешканка зарізала ножем вітчима. Тоді, за гарячими слідами злочину, поліція повідомляла: і Марія, і 48-річний вітчим були нетверезими. Кривава розправа сталася через те, що Марія не залишила ключа, через що вітчим чемпів під дверима. За те жінка «заробила» ляпаса. У відповідь зняла босоніжок і підбором натовкла кривдника у чоло.

Читайте також

Чоловіку поламали ноги і кинули в колодязь: подробиці жорстокого вбивства на Тернопільщині
Василь Гнатюк, підозрюваний у вбивстві випускниці з Тернопільщини, погрожував слідчому розправою? (Відео)

На тому, на жаль, не завершилося. Трагедії не зміг запобігти навіть зведений молодший брат, який намагався розвести у різні боки розлючених супротивників.

Марія стрімголов кинулася до літньої кухні і, схопивши ножа, повернулася у будинок. Кілька ударів – і чоловік так і залишився лежати… Братові теж перепало – коли він захищав батька, у сутичці Марія порізала йому руку. Після того жінка вибігла з хати на город.

«Швидка» уже не мала чим зарадити – медики застали потерпілого мертвим. Надали допомогу хлопцеві з порізаною рукою.

Цього ж вечора Марію затримали у центрі села. Її взяли під варту. З-поміж підстав обрання найсуворішого запобіжного заходу було і таке: жінка не має міцних соціальних зв’язків – розлучена, двоє її неповнолітніх дітей проживають з батьком в іншому районі.

У судовій залі Марія хоч і каялася, мовляв, не бажала смерті, однак нарікала на покійного – начебто цей вибух люті накопичувався роками через погане ставлення вітчима. Натомість Маріїна мати заперечила: її чоловік виховував Марію з півторарічного віку, ніколи її не кривдив. Мати повідомила ще й таке: після тієї кривавої розправи Марія їй сказала по телефону: «Якщо сяду в тюрму, вийду – з тобою станеться таке саме».

Брат у ролі свідка згадував про запальний характер сестри – коли вип’є, стає агресивною.

Як би там не було, очевидним є, що  Марія та вітчим так і не зріднилися…

Колегія суддів, врахувавши молодий вік, відсутність судимостей винуватиці, призначила їй покарання – сім років позбавлення волі. Обтяжуючою обставиною стало вчинення злочину у стані сп’яніння.

До слова, віднедавна законодавець змінив перелік обставин, що обтяжують покарання. Вчинення злочину щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких стосунках, вважається обтяжувальною обставиною при призначенні покарання. Очевидно, це черговий крок, аби протидіяти насильству, що коїться у сім’ях.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: online.te.ua  

Коментарі