22 січня, о 12.00, делегації з Хмельницької та Тернопільської областей зустрінуться на мості через річку Збруч на межі Гусятинського та Чемеровецького районів.

22 січня Тернопільщина традиційно відзначатиме День Соборності України з нагоди Акту  Злуки (об’єднання) цього дня Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що був проголошений у Києві в 1919 році. Як відомо, раніше дана акція відбувалася на межі Тернопільської та Хмельницької областей, з боку смт. Підволочиськ, неподалік річки Збруч. Цього року місце проведення заходу вирішили змінити. Обласні урочистості з нагоди 99-ої річниці Дня Соборності України, яка відзначається в рамках 100-річчя Української революції 1917-1921 років, відбудуться в Гусятині. Таке рішення прийняли на засіданні організаційного комітету під головуванням заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Юрія Юрика.

Отже, 22 січня, о 12.00, делегації з Хмельницької та Тернопільської областей зустрінуться на мості через річку Збруч на межі Гусятинського та Чемеровецького районів. Після цього колона вирушить на центральну площу Гусятина, де відбудуться всі інші урочисті заходи. Це буде центральна обласна подія, а одночасно заходи до Дня Соборності України відбудуться також в усіх районах Тернопільщини.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #22 січня, #гусятин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #свято, #соборність, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: