У Почаєві бойкотували приїзд глави УПЦ МП Онуфрія

Опубліковано:
17 Січня, 2018

12 та 13 січня в рамках візиту до західних єпархій предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій відвідав Свято-Успенську Почаївську Лавру, – пише За Збручем.

Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Читайте також

У Почаївській Лаврі займаються незаконним алкобізнесом?
Українські попи з Тернопільщини їздили в Москву на поклон

Цьогорічне Різдвяне турне на Тернопільщину стало для Онуфрія ще більшим розчаруванням, ніж торік. Мешканці Почаєва, які чи не єдині у нашій області досі залишались фанатично відданими московському патріархату, відверто проігнорували приїзд блаженнійшого владики – Успенський собор Лаври під час літургії очільника УПЦ МП 13 січня був заповнений ледь на чверть, що зовсім не дивно на тлі останніх подій довкола московської церкви.

Для більш помпезної зустрічі Онуфрія в Почаєві, директор місцевої школи навіть зігнав учнів до Лаври, які колядували для очільника московської церкви. От тільки цікаво чи перевіряли колядників для Онуфрія на предмет хрещення у «канонічєской церкві», зважаючи на останні скандали довкола УПЦ МП в Запорізькій області?

Нагадаємо, там нещодавно священик УПЦ МП відмовився відспівувати трагічно загиблого 2-річного хлопчика через те, що той був хрещений в українській, а не в московській церкві. Аморальна поведінка попа знайшла підтримку і серед вищого духовенства церкви країни-агресора. Дії церковників спровокували хвилю невдоволення по всій країні. Українці висловлюють свій протест за допомогою флешмобу, приносячи до храмів УПЦ МП іграшки та поширюючи у соцмережах світлини з хеш-тегом #принеси_ляльку.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лавра, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #онуфрій, #почаїв, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: