Туристична родзинка Тернопілля: свято Маланок, про яке мало хто знає (Фото, відео)

Опубліковано:
14 Січня, 2018

Хочете побачити, як виглядає справжнє Ріо-де-Жанейро по-тернопільськи? Тоді вам на Борщівщину! Про Маланку у селі Горошова знають далеко за межами області. В цьому селі кажуть, що в Україні це – наймасовіша Маланка. Традиції водити Маланку у Горошовій понад сто років.

У ніч на 14 січня тут розгортається справжнє дійство. На карнавалі гуляють усім селом від малого до старого! Кожен учасник намагається вразити костюмом.

null

 

null

 

null

Цьогоріч можна було побачити, зокрема, дівчину-смерть, циганів, випускниць, яким далеко за 70, справжнісіньких відьом, імпровізоване весілля і навіть шейхів, які прибули на свято на власній яхті. А групка молодиків спеціально на Маланку змайструвала поліцейський лімузин зі старої «Волги». Майстрували два тижні. Претензійний напис «ПОЛІЦІЯ» видавав тих, хто в салоні. Костюми були відповідні. На поясі струнких панянок висіли наручники. Особливо неслухняних вони відразу затримували.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Словом, подивитися було на що! Особливо для тих, хто тут опинився вперше. Бувалі, щоправда, кажуть, що карнавал далеко не такий масштабний як колись. Раніше він навіть претендував на статус міжнародного. Бувало тут чимало іноземних делегацій, охочих побачити українські традиції на власні очі.

null

 

null

 

null
 

А в с селі Устя поряд зі знаною Горошовою Маланку водять по-особливому, зі своїм колоритом і традиціями. Журналістам TeNews вдалося помаланкувати з місцевими жителями. Як це було? 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #13 січня, #василя, #горошова, #карнавал, #маланка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #свято, #тернопіль, #тернопільські новини, #устя, #фестиваль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: