Вже не вперше ми знайомимо наших читачів із старими зображеннями населених пунктів Тернопільщини, які можуть краще пролити світло на їх минуле. Інколи багато хто не може впізнати своє місто чи село на старих зображеннях, багатьох вражає чистота на вулицях, архітектура, вбрання мешканців, яке аж ніяк не схоже на сучасне.

Сьогодні познайомимо вас із селищем міського типу в Гусятинському районі Тернопільської області під назвою Гримайлів. Сучасна назва населеного пункту — селище Гримайлів. До 1945 року офіційна його назва була Грималів (Grzymałów), австрійський і польський варіанти — Гжималув.

Читайте також

Колорит почаївського базару 90 років тому
Поділля та подоляни на старих відкритках
Мешканці Тернопільщини на фото 1870-х років

Серед пам’яток, які збереглись на території Гримайлова – ландшафтний парк (початок XIX ст.), церква Покрови Пресвятої Богородиці (1806 р.), синагога (XIX століття; мурована) та руїни замку XIX століття.

Про замок в Гримайлові відомо, що наприкінці XVI століття тут проживав рід Людзицьких, який сприяв зведенню на межі XVI i XVII століть, оборонного замку. В 1600 році в писемних джерелах тут згадується вже мурований замок. Гримайлів багато разів спустошували напади татарських орд.

У 1831 році маєток у Гримайлові купив Антим Нікорович. Його дочка Юлія вийшла заміж за графа Леонарда Пінінського, який оселився у Гримайлові. Саме він заклав величезний та стильний Гримайлівський парк в англійському стилі та перебудував замок на сучасний палац.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: https://polona.pl

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гримаймів, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: