Свій ювілей Левко Різник зустрічає за письмовим столом

14.01.2018 09:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Валентина Семеняк

Не знаю як у кого, а особисто у мене Бережанський край на Тернопіллі іноді асоціюється з інтелектуальною «колискою» нашого краю. Ця земля подарувала у свій час світові унікальних творчих особистостей. Бережанці ревно бережуть пам'ять  про них. Підтвердження цьому низка цікавих музеїв у самих Бережанах.

Особливо пишаються тут відомим українським письменником, нашим сучасником Левком Різником, якому 14 січня виповнюється 80 років. Народився він на благословенній землі села Нараєва. Член Національної Спілки письменників України. У свій час очолював Львівську організацію НСПУ. Автор низки книг: «З математичною точністю», «Голуби до сонця», «Наріжний камінь», «Повінь», «Міра оптимізму»,«Неоплатні борги», «Друге дихання», «На крутизні»,«Цілитель», «Обличчям до вікна», «Лідер», «Фактор Данила Вернади», «Мамонт ожив», «Усусуси на Лисоні». Романи: «Маргінал», «Карма»,«Січовий Батько». Лауреат Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Братів Лепких, державної – імені Олеся Гончара тощо.

Унікальність цього дивовижного чоловіка у його невгамовній працелюбності. Його допитливий розум спонукає до повсякчасного літературного труду. Чого вартий щойно завершений роман-есе  у двох томах «В’язень Христа ради» (поема про Йосифа Сліпого). Ще не «висохло» перо, а  пан Левко вже береться за написання твору про крах совєтської імперії. Два роки тому мені пощастило познайомитися із ним у рідному селі (світлої пам’яті) письменника Романа Лубківського. Що найбільше вразило? Нечувана ерудиція і небачена досі скромність.

null
Фото: Валентина Семеняк

 

null
Фото: Валентина Семеняк

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі