14487 жителів Тернопілля оформили 17953 одиниці вогнепальної зброї, в тому числі 2355 – мисливської нарізної та 15598 – мисливської гладкоствольної. В особистому користуванні 1870 громадян знаходиться 1932 засоби самооборони, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівливої дії (газових пістолетів та револьверів). На обліку дозвільної системи також перебуває 3039 власників пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії. У їхній власності – 3090 зазначених пристроїв.

Читайте також

Інструктор зі стрільби влучив в око майбутній поліцейській з Тернопільщини
В Тернополі на дівчину напав невідомий зі зброєю

Минулого року правоохоронці перевірили за місцем проживання 16838 власників мисливської зброї та спецзасобів. Вилучено 476 одиниць вогнепальної зброї. 22 дозволи на зберігання й носіння зброї анулювали переважно в осіб, які систематично порушують громадський порядок та зловживають спиртними напоями.

Під час місячника добровільної здачі зброї до органів поліції принесли 386 одиниць зброї, в тому числі – 2 одиниці зброї армійських зразків, 20 одиниць мисливської нарізної зброї, з яких 7 перебували в незаконному обігу, 236 мисливських гладкоствольних рушниць (62 перебували в незаконному обігу), 48 одиниць холодної зброї, 3 одиниці саморобної та 77 одиниць іншої зброї. Крім цього, здано 1127 боєприпасів до різних видів вогнепальної зброї та 50 спеціальних засобів, з них 41 газовий пістолет (револьвер) та 9 пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії.

За матеріалами сайту Досьє 102

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зброя, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: