Сьогодні, 13 січня, села Горошова і Устя Борщівського району запрошують на свято Маланки

Опубліковано:
13 Січня, 2018

13 січня,  у день преподобної Меланії, водять Маланку. Це давній звичай, який донині зберігся у деяких містах та селах Тернопільщини. Близько 50 років особливо гучно і театралізовано свято Меланки відзначають у селі Горошова Борщівського району. Там майже усі місцеві жителі  переодягаються у різноманітні костюми та маски і з першими сутінками виходять на вулицю, щоб забавлятися та веселитися. Чоловіки одягають капелюхи, прикрашені кольоровими квітами та, за традицією, підтанцьовують до дівчат, ходять по селі. Театралізовані дійства тривають впродовж ночі й до обіду наступного дня.

То ж цьогоріч подивитися на святкування усіх охочих запрошують у Горошову, там дійство розпочнеться о 20.00 год. Про це розповіла староста села Горошова Марія Затолочна. Також Маланку водитимуть з 18.00 години в селі Устя.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #борщів, #маланка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #свято, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: