Аграрна Тернопільщина: Тваринництво – основа господарки на селі

Опубліковано:
12 Січня, 2018

Козівський район за щільністю корів на стогектарний вимірник займає третє місце в області серед сільгосппідприємств, попереду лише бучачани  та ланівчани. Варто нагадати, що лише торік громадське стадо збільшилося на 320 корів, тепер сягає 1317 голів. Всього на тваринницьких фермах району сьогодні утримують 3760 голів великої рогатої худоби, або на 700 тварин більше, ніж у 2016 році.

— Аграрники зобов’язані займатися тваринництвом, пригадую слова світлої пам’яті мого батька Станіслава Григоровича ,- каже директор одного з кращих сільгосппідприємств району Юрій Малюта. — Коли приймав це запущене господарство. фактично худобу на шлеях доводилося піднімати. Досі завдячуємо директору сусіднього господарства, заслуженому працівнику сільського господарства України Василю Кривку, що подарував нам скирту соломи. підсобив з концкормами. Сьогодні на двох тваринницьких  комплексах утримуємо 1200 голів великої рогатої худоби, в тому числі 450 корів, стільки ж телиць й нетелів.Два роки тому взяли курс на голштинізацію і перейшли на відтворення молочного стада канадським сім’ям. У цьому році надіємося отримати 150 первісток, які наполовину поповнять дійне стадо. На перспективу думаємо утримувати 600 корів , за чисельність – це буде найбільше молочне стадо на  Тернопільщині. Напередодні  Нового року на центральній садибі в Козлові здали в експлуатацію нове  приміщення, світле, тепле, , просторе з усіма механізованими процесами годівлі тварин, видалення гною тощо. Модернізували доїльний зал за принципом ялинки, переробник вимагає  сировини екстра класу саме на промислове виробництво молока, за європейськими технологіями. Працює лише п’ять операторів машинного доїння Ольга Стецюк, Любов Довгань,Олеся Волошин, Оксана Ремез, ветеран праці Галина Козак.

У планах будівництво ще двох тваринницьких  комплексів у Козлові і Таурові. Місцеві жителі матимуть постійну роботу й гідну зарплату. В нову господарську споруду ТОВ «Агропродсервіс Інвест» вклав 13  мільйонів гривень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #агро, #агропродсервіс, #малюта, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #твариництво, #тернопіль, #тернопільські новини, #ярослав бачинський
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: