Ікона, яку коронували у Ватикані за підтримки Ігоря Гуди, повертається на Тернопільщину

12.01.2018 07:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

До Марійського духовного центру «Зарваниця» повертається копія ікони Зарваницької Матері Божої. Зустрічатимуть її 13 січня, о 20:00 год перед собором. О 22:00 год відбудеться літургія, яку очолить Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. Усіх християн запрошують до Зарваниці на спільну молитву перед коронованою іконою Матері Божої, щоб просити у Бога благословення на Новий 2018 рік.

Історія копії ікони особлива. В 1922 році її написав відомий художник Петро Холодний. За радянської влади, у часи підпілля УГКЦ, її зберігали в приватному помешканні у селі Зарваниця. За ці роки святиня дуже зруйнувалась. Тож торік, після Всеукраїнської прощі в Зарваниці, ікону Матері Божої Зарваницької відреставрували та доставили у Рим. А 15 жовтня 2017 року у Ватикані отець Франциск, Папа Римський, благословив корони для ікони Матері Божої Зарваницької, що стало актом чергового визнання її у католицькому світі та підтвердженням чудодійної сили.

Тоді вкотре на прохання Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ відгукнувся підприємець та меценат, керівник «Креатор Буд» та засновник фонду «Твори добро» Ігор Гуда разом з дружиною Наталею. Подружжя взяло на себе витрати, які були пов’язані із перевезенням ікони до Ватикану. Подружжя Ігоря та Наталі Гуди було присутнє на Божественній Літургії з Святішим Отцем та піднесло літургійну Чашу до Папи під час Божественної Меси.

null

Коронована ікона перебувала певний час у храмах Європи, де тисячі українських заробітчан могли приступити у молитві до святині із Зарваниці.

«Під час перебування на Святій Літургії у Ватикані нас з дружиною переповнювали емоції, це насправді неймовірне відчуття, яке я не можу передати словами. Долучатись до таких подій - дуже відповідально та хвилююче», - розповідав тоді Ігор Гуда.

Меценат вважає, що урочисте повернення ікони на Тернопільщину, це добрий початок року.

«Коронована ікона, яка побувала в містах Італії та інших країн Європи, об’єднала українців, які зараз не можуть бути на рідній землі. Ікона об’єднає всіх у молитві, у якій ми проситимемо благословення на 2018 рік», - зазначає Ігор Гуда.

Нагадаємо, минулого року за підтримки благодійного фонду Ігоря Гуди «Твори добро» Нерукотворний образ Спаса з Едеси перебував у Тернополі та в Марійському духовному центрі Зарваниця. Унікальну християнську святиню побачили сотні тисяч вірян.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі