Два колективи Тернопільської обласної філармонії отримали статуси «Академічних» (Фото)

Опубліковано:
11 Січня, 2018

Творчий колектив симфонічного оркестру Тернопільської обласної філармонії та хоровий колектив обласної філармонії отримали статуси «Академічних». Відповідний наказ Міністерства культури України зачитав голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. З цієї нагоди в обласній філармонії також відбувся святковий концерт.   

null

Утім, це не всі подарунки, які підготувала держава для артистів тернопільської філармонії. За значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерністю звання «Заслужений артист України» отримала й артистка хору Оксана Скрипчук. Указ Президента України про відзначення державними нагородами з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва зачитав голова ОДА. 

null

Вітаючи артистів з високими нагородами, Степан Барна підкреслив, що культура – це форпост нашої державності. І нагадав, що на різдвяні свята область приймала близько 300 дітей з Донецької та Луганської областей, які приїхали на Тернопільщину побачити наші культуру та традиції.

«Культура сьогодні об’єднує держави, єднає народи. Культура підтримує наших солдат на Сході України. Тому я можу з впевненістю заявити, що в нашій області за останні майже три роки, відколи я очолюю обласну державну адміністрацію, культура не почувається обділеною. З обласного бюджету ми вкладаємо понад 120 млн. грн. в обласні заклади сфери культури Зокрема, в нас є понад 3 600 працівників культури, і я знаю точно, що всі вони забезпечені заробітними платами. Водночас, в багатьох будинках культури області здійснюються капітальні ремонти – замінюються вікна, перекриваються дахи тощо. І робимо ми це все спільними зусиллями. Тому хочу подякувати кожному, хто долучається та використовує ці можливості», – зазначив Степан Барна.

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #звання, #колектив, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #філармонія
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: