«Тернопільська операція 1944 року» на фото та відео

11.01.2018 16:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

До вашої уваги відео звільнення міста Тернополя 1944 року від нацистської окупації. З історії відомо, що в період нацистської окупації (1 серпня 1941 — квітень 1944) місто підпорядковувалося дистрикту «Галичина».

Події Другої світової війни, насамперед 1944 року, стали тяжким випробуванням для Тернопільщини. На представленій колекції світлин ви фото, які підписані як звільнення Тернопільщини від німецьких загарбників в квітні 1944 році. Окрім радянських солдат, можемо побачити на фото полонених німецьких солдат. Автором фото є відомий фотограф, майстер документальної фотографії Аркадій Шайхет. Під час війни він багато знімав на фронті як кореспондент газети «Фронтова ілюстрація». Фотографії Шайхета публікувалися в газетах «Правда», «Червона зірка». Фотографував військові дії на різних фронтах, в тому числі під Москвою, під Сталінградом, на Курській Дузі, при взятті Берліна. За свідченнями очевидців, знімав на передовій, брав участь в боях. є одним із найвідоміших військових фотографів. на його долю випали також репресії, так 24 червня 1927 року він був заарештований органами НКВС за помилковим доносом, і довгий час містився в Бутирській в'язниці.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Аркадій Шайхет


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі