Чим більше з’являється у світі добрих дитячих книг, тим добрішим він стає. Напередодні різдвяних свят у рубриці «Дитина і світ», яку започаткувало тернопільське видавництво «Підручники і посібники», вийшли друком відразу аж дві книжки відомого тернопільського письменника Петра Сороки. Поетичні віршовані казки «Мандри реп’яшка Чіпа» і «Це було у Дивограді».  

Незвичайні пригоди сміливого реп’яшка Чіпа, який мав велику мрію – побачити світ, неабияк збагатять уяву маленьких читачів. Завдяки винятковій наполегливості та сміливості відважний реп’яшок досягає своєї мети. Історія головного героя переконливо доводить, що велика і справжня мрія завжди збувається, головне, мати велике бажання. І ще один позитивний момент твору: автор знайомить читачів із розкішним рослинним світом нашої рідної землі. Кушир, Тройзілля, Яроцвіт, Лисохвіст, Конюшина і Полин, Лопухи, Люпин, Маслини, Дудник, Верес і Кушир, Жовтець – це розкішне багатотрав’я . Чи знаємо ми щось про них? А про дивовижну силу зілля  – Костриці і Бугилля, Підбілу, Меліси, Чебрецю? Недарма всі їхні назви автор виписує з великих букв, адже мимоволі вищезгадані рослини стають учасниками мандрів реп’яшка. Весела дитяча казочка «Це було у Дивограді»  розповідає про незвичний турнір, де дотепний правитель Слон захотів визначити, у кого з тварин найбільше ніг. В обох випадках дитячі книги Петра Сороки допомагають розширити кругозір, поповнюють не лише словниковий запас, а й збагачують творчу уяву. Сьогодні це надзвичайно актуально, адже через засилля «планшетних» мультиків здебільшого відбувається негативний вплив на підсвідомість та, відповідно, психіку дитини. А що краще, пізнавати довколишній світ через книги, чи через сучасні анімаційні творіння, багато залежить, в першу чергу, від батьків. Звідси – й формування майбутнього світогляду дитини.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #книга, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сорока, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: