Пропонуємо вашій увазі, шановні читачі Новин Тернопільщини, переглянути нову підбірку ретросвітлин тернопільських модників та модниць 1920-1930-х років, які були зроблені на вулицях нашого міста.

Читайте також

Колорит почаївського базару 90 років тому
Поділля та подоляни на старих відкритках
Мешканці Тернопільщини на фото 1870-х років

У міжвоєнний період вулична мода істотно оновилася. Хоча вечірнім і коктейльним сукням все ще пропонувалося бути довгими, то на вулицях все частіше миготіли спідниці до середини литки.

Приємно відзначити, що на світлинах є багато стильно одягнених тернопільських чоловіків. До речі, з 1925 по 1932 рік тривав період активного розвитку чоловічої моди. В 1920-х роках чоловіки носили переважно короткі піджаки. На початку 1920-х фасон чоловічого піджака формувався під впливом уніформи, а це висока талія, вузькі відвороти на ґудзиках. Штани були вузького і прямого крою, відносно короткі, іноді довжиною до щиколотки, так щоб з-під штанин було видно шкарпетки. Під штани тоді одягали кальсони.

В міжвоєнний період на піку популярності був костюм-трійка. Піджак другої половини 1920-х стає більш вільним. Як правило, піджак, штани і жилетка шилися з однієї і тієї ж тканини з однаковим малюнком. Костюм-трійка стає універсальним діловим костюмом.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: http://collections1.yadvashem.org

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #мода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: