Погодьтесь, мало вміти читати. Надзвичайно важливо ще й відчувати «голос» авторського слова чи тексту і прочитати написане з відповідною інтонацією. На підсвідомому рівні люди, які читають подумки, інтуїтивно так і роблять: проживають своїх книжкових героїв саме в такому контексті, у якому вони «виписані».

Чудовий проект запропонувала два роки тому на обласному радіо  тернопільська  журналістка Наталя Назар, ведуча авторської програми «Після уроків». А саме –  «Вуличні читання». Ось про що вона повідомила читачів на соціальній сторінці у Фейсбуку:

– У підсумку 2017 року оголошую 5 найкращих читців, які найвиразніше, і навіть деколи по-драматичному зачитували вірші, оповідання , казки чи цікаві розповіді. Це учениця 6 класу Вікторія Біньковська із Тернопільської класичної гімназії ім. Івана Франка, учениця 9 класу Яна Оробко із ЗОШ №6 Тернопільської школи- ліцею, першокласниця Мар’янка Легкар із ЗОШ №11, учні із Тернопільської школи-ліцею №2  Юліанка Гаврилюк та Остап Брегін . Гучні оплески і грамоти переможцям, а ще чудові ілюстровані видання від тернопільських письменниць Валентини Семеняк та Лариси Миргородської.  Тож, поринаймо у світ книги при кожній нагоді… і всіх з Новим 2018 роком!!!  Вміти гарно, виразно читати  у наш час актуально, як ніколи… Як правило, у книгах ми жадібно читаємо про те, на що не звертаємо уваги в житті.

До слова. Чули про нейробіку? Це гімнастика для мозку. Так от, читання вголос активізує й омолоджує клітини мозку. Хочете довго жити? Читайте!

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #конкурс, #нагорода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: