В Тернопільській області знаходиться місто Шумськ. Перша письмова згадка про Шумськ міститься в Іпатіївському літописі і датується 1149 роком. 1513 р. великий князь литовський Сигізмунд I Старий видав грамоту на володіння Шумськом старості Крем’янецького замку, українському бояринові Михайлові Богушу Боговитиновичу. Після Люблінської унії 1569 р. Шумськ потрапив до складу Речі Посполитої.

Відомо, що вкінці ХІХ століття в Шумську працювали цегельний, пивоварний, три шкіряні заводи, дві ткацькі фабрики та винокурний завод. У 1874 році тут було відкрито велику лікарню для потреб місцевих мешканців.

Нам вдалось розшукати світлини Шумська та його мешканців першої половини ХХ століття. Відомо, що в цей період в містечку були фотосалон Рухлі Шварцман. Ймовірно були й інші фотографи та фотосалони, про які зараз маємо обмаль відомостей.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: http://collections1.yadvashem.org

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини, #шумськ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: