Схоже на те, що мова емодзі (мова графічних знаків), повністю і непомітно заполонила і підмінила живе спілкування. Чи то через надшвидкий темп життя, а чи через всезагальну «лінь» зайвий раз натиснути на потрібну букву клавіатури… Здається, ще недавно «Укрпошта» втратила значну кількість своїх клієнтів тільки через те, що замість паперових листів, вони віддали перевагу електронним. А далі – пішло-поїхало, ще крутіше: навіщо писати листи (навіть електронні), коли можна відправити есемеску. Втім, як резюмував вчора один із моїх синів: есемески – це не просто вчорашній день, це – тиждень тому.

Що стало приводом до написання цього тексту? Вчорашній передноворічний день. Не помітити цього не можна було. Якщо у минулі роки телефон у ці святкові дні був у буквальному сенсі цього слова «гарячим», то цьогоріч…  все навпаки. Ні-ні, телефон не став «холодним»… Річ у тім, як ви вже й здогадалися, всі відправляли одне одному новорічні готові привітання з написами: картинки, смайлики і всяке таке інше. Хм… з одного боку, а чому б і ні, як не крути, але дуже зручно: особливо думати не доводиться над текстом, та й економія приватного часу колосальна. А з іншого… чи не здається вам, що разом з впровадженням новітніх інновацій у світі інформації ми непомітно для себе вже втратили (а, може, й загубили) найголовніше: живе людське спілкування. Інфографіка (без тексту), як би ви не намагались переконати мене у протилежному, не в стані передати чуттєві емоції. Хіба може графічний знак підмінити живий голос, його інтонацію? Живий голос – це наш внутрішній стан, це наші думки, які відтворені через слово. Коли зникає живе спілкування, втрачається особливий стан душі… Помітила, що дзвонили тільки ті, хто зараз за кордоном: з Італії, з Німеччини, з Індії. Невимовна ностальгія, а вона, як відомо, потребує енергетичного під зарядження… через живе спілкування. Втім, кажуть, що історія рухається по колу. І як з цим не погодитись, якщо пригадати, що люди далекого первісного ладу також користувались мовою графічних знаків. Що з цього вийшло? Додумуйте самі.

До слова. Серед усіх привітань найбільше сподобалось ось це: «Оголошується посадка на рейс-2018. Тривалість польоту 12 місяців. У вашій валізі має бути тільки щастя, усмішки, любов, радість, успіх та приємні і неповторні відчуття упродовж всього польоту…))) На рейс не допускаються образи, смуток, журба. Залиште їх у камері зберігання 2017 без збереження коду доступу. З прийдешнім Новим роком!!!». З Новим роком!

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #емодзі, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #привітання, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: