Усі відтінки джазового марафону «Jazz Bez, 2017» традиційно вже є в Інтернеті

29.12.2017 17:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

Зима у Тернополі ось вже дванадцятий рік поспіль починаться з джазу. Так мандрує Європою транскордонний джазовий марафон «Jazz Bez», який поєднав десятки міст, сотні музикантів з цілого світу. Початок останнього місяця 2017 року був традиційно у кольорах джазу. Грудневий сімнадцятий фестиваль – це талановиті музиканти, ще більше відтінків джазу і щоденний аншлаг у театрі. 

За словами Олега Макогона, організатора фестивалю, «Jazz Bez» стає модним і престижним, чого раніше не було. Фестиваль розпочався 2001 року із концертів у Львові та Перемишлі, а тепер проходить в основних культурних центрах України та Польщі, об’єднує людей любов’ю до джазу.

Зимову джазову феєрію привітав голова міста Сергій Надал - головна цінність міжнародного фестивалю, за його словами, у можливості спілкування та подолання ворожнечі, яку відчутно нав'язують останні роки двом сусіднім державам.  

Традиційно на сцені фестивалю представляв усіх учасників любитель та знавець джазу Сергій Лазо. Саме він вручав кожному колективу символічний оригінальний транспортний засіб арт-витвір Сергія Кузнєцова. Приємна несподіванка тішила та дарувала гарний настрій. Цього року до події долучилась "Самогонна ресторація", яка саме і організувала виставку джанк-арту у фойє театру.

Сімнадцятий «Jazz Bez» об’єднав довкола джазу українські міста Київ, Львів, Дрогобич, Тернопіль, Луцьк, Рівне, Івано-Франківськ, Ужгород, Краматорськ, Харків та польські Варшаву, Вроцлав, Перемишль, Люблін, Білосток. Протягом 10 днів у рамках фестивалю відбулось 87 концертів, в яких взяли участь понад 60 музикантів зі США, Канади, Австралії, Люксембургу, Данії, Німеччини, Угорщини, Польщі та України.

Впродовж трьох днів джазового марафону представники Тернопільського медіа центру знімали усі виступи гостей.

Нещодавно їх виклали у мережу на сайт tmcinfo.com.ua і тепер кожен може насолодитися творчісттю джазових музикантів.

Тернопільська програма: 1 грудня 2017.

Adam Jarzmik Quintet (POL), Paweł Palcowski – труба, Kuba Łępa – тенор-саксофон, Adam Jarzmik – фортепіано,

Maciej Kitajewski – контрабас, Piotr Budniak – перкусія.

Anna Gadt – вокал, Zbigniew Chojnacki – акордеон, електроніка, Krzysztof Gradziuk – перкусія.

Тернопільська програма: 2 грудня 2017 

Debbie Cameron – вокал, Mariusz Prasniewski – контрабас, Ігор Гнидин – барабани, Анастасія Литвинюк – фортепіано, Богдан Гуменюк – саксофон. 

Michal Martyniuk – фортепіано, Jakub Skowronski – тенор саксофон, Jakub Gudz – барабани Ishtvan Gyarfas – гітара

Bartek Chojnacki – контрабас.

Тернопільська програма: 3 грудня 2017 

Марк Токар – контрабас, бас-гітара, вокал Михайло Балог – соло саксофон, тенор саксофон, бансурі, перкусія, Олексій Артемов – барабани, Tomek Gadecki – тенор саксофон, баритон саксофон. 

Joseph Martin – контрабас, Michael Moreno – гітара, Mark Turner – тенор саксофон

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Більше відео з фестивалю ТУТ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі