У Тернополі на відкритті центру науки усі експонати окропили святою водою (Фото)

Опубліковано:
27 Грудня, 2017

Цю подію чекали протягом року. Ентузіастам наукових пікніків Христині Білінській та Михайлу Сиротюку вдалось здивувати кожного, хто завітав на відкриття центру науки. На площі 660 кв.м. – 30 експонатів, які 100% привернуть увагу школярів та тернополян будь якого віку до науки, яка може бути такою цікавою! “Кіплячий пісок”, “Фігури ліссажу”, “Драбина Якова”, “Нескінченна парковка”, “Зоотроп Едмарка”, “Маятник Максвелла”, “Кісткова звукопроводність” арфа, яка грає без струн і, навіть, “Модель гравітаційного поля чорної діри”! І це тілька частина експозиції.

Також тут можна познайомитися з історією розвитку ІТ-технологій. Відкриття центру розпочалось спільною молитвою, після чого усі експонати окропили святою водою. На відкритті були присутні очільники міста Сергій Надал та Леонід Бицюра. Центр відкрито за підтримки міської ради та за кошти, які проект отримав минулого року під час участі у конкурсі “Громадський бюджет”. Заступник міського голови Леонід Бицюра зауважив, що центр буде працювати як платформа для наукових форумів, протягом року тут будуть проводитися і екскурсії, і зустрічі науковців. Христина Білінська запрошує бажаючих познайомитися з цікавою наукою 28 та 29 грудня – центр буде працювати з 12 до 17 години. У січні свою просвітницьку роботу “Тернопільський центр науки” розпочне з 14 січня. Адреса: Тернопіль, площа Героїв Євромайдану, 4. 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Олена Мудра

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #музей, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #техніка
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: