25 грудня, на Католицьке Різдво, мешканці Києва стали свідками унікального природного явище. Близько опівдня на небі було видно веселку. Користувачі мережі опублікували десятки фотографій із захопленими коментарями. Мало кому випадає нагода стати свідком веселки у грудні.

 

Для появи веселки взимку необхідні одразу три складові – яскраве сонце, міцний мороз і висока вологість. Ці фактори збігаються найчастіше при зміні погоди, наприклад, з наближенням снігових буревіїв або сильних морозів.

Згідно з народними прикметами, людина, котра зуміла побачити веселку взимку, неодмінно буде дуже щасливою, а вдача буде супроводжувати її у всіх починаннях. Якщо ви планували якусь відповідальну або ризикову справу – сміливо дійте.

 

По-науковому, зимова веселка називається “гало”. Найчастіше – це ореол навколо сонця або місяця. Вологість виникає через те, що атмосфера насичена величезною кількістю крижаних кристалів, і сонячні промені, проходячи крізь них, переломлюються, утворюючи з внутрішньої сторони гало світіння червоного кольору. У дуже рідкісних випадках світіння складається з повного спектру кольорів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #веселка, #гало, #київ, #прикмета
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: