Наукові вершини Сергія Гуменного

Опубліковано:
18 Грудня, 2017

Колектив Скала-Подільської школи неабияк гордиться черговою перемогою свого колишнього учня Сергія Гуменного. Молодий 23-річний випускник історичного факультету Тернопільського національного педагогічного інституту став одним із чотирьох переможців  11-го конкурсу імені Єжи Гедройца, який проводить Посольство Республіки Польща.  Докторська дисертація Сергія «Нелегальна міграція на українську ділянку польсько-радянського кордону в 1920-х та 30-х роках ХХ століття” була удостоєна ІІ-ї премії у розмірі 250 євро.

Хлопець навчається за програмою подвійних дипломів – у рідному тернопільському виші і Академії Яна Длугоша в Ченстохові. Історією цікавиться зі шкільної лави. Ще навчаючись у школі він написав  чимало історичних розвідок про рідне містечко. Вчитель історії Скала-Подільської школи Оксана Ундерко розповідає, що Сергій був неодноразовим переможцем всеукраїнських олімпіад по історії, а зовнішнє незалежне оцінювання з історії  здав на 200 балів. Його праця, за яку отримав відзнаку від польського посольства, є дуже вагомою і об’ємною.  

Вітаючи гостей, польський посол у  Києві Ян Пєкло підкреслив, що, хоча Гедройц не може фізично бути присутнім, його дух, звичайно, був покровителем роботи чудових талановитих молодих людей, які вклали багато зусиль в розробку цікавих і різноманітних тем, що стосуються історії та сьогодення польських і польсько-українських відносин.

Дипломи переможцям урочисто вручав професор Олександр Гнатюк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гуменний, #конкурс, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #польща, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: